Kasanın üst kısmına fan takmak

Giray6161

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Kasanın üst kısmına içerideki sıcak havayı dışarı atsın diye egzoz fanı takıyoruz. Peki bu fanlar, işlemci için önden gelen soğuk havayı da çekip dışarı atmıyor mu? Bu durumda üst kısma egzoz fanı takmak işlemciler için faydalı mıdır zararlı mı? (Stok soğutuculu işlemciler. )

Son düzenleme:
Aslında sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz. örnek verelim; Ryzen işlemcinin kendine ait stok soğutucusu mevcut. Kendi fanı direk üstündeki ızgaralara üflemektedir. Önden gelen havanın işlemciyle değil kasa içerisindeki parçalardan oluşan sıcak havayı sirkülasyon yapmak için önemlidir.
İnşallah açıklayıcı olabilmişimdir.

E amacı o zaten biliyoruz Önden hava gelir, arkadan ve üstten çıkar, bu da sirkülasyonu sağlar. Ancak bildiğim kadarıyla işlemci fanları havayı çekiyor. Bundan dolayı öyle bir soru işareti oluştu aklımda. Hani bu konularda cahil değilim Arkadaşım üste fan taktıktan sonra sıcaklıklarda artış yaşadı. O an da böyle bir mantık kurduk.

Kasa modeli nedir?
Ona göre tavsiye verelim direkt konuşmak yanlış olur.
Cooler Master MB511. İlk gözlemi o şekildeydi. Detaylı inceleyip, deneyip tekrar bakıcak. Sadece düşünce biraz mantıklı geldi bana. O yüzden bi konu açayım tartışılsın dedim

Ön panelden soğuk hava girip, arka ve üst taraftan atılması lazım yani egzoz olarak takmayı denesin.
Dediğim gibi fan olayının mantığını biliyoruz. Aklına gelen şey sadece üstteki fanlar içerideki havayı çektiği için acaba işlemci fanı yeteri kadar hava alamıyor mu? Bundan dolayı mı sıcaklıkra artış yaşadı. Biraz da mantıklı geldi bana bu açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…