Kasanın üstüne fan nasıl takılmalı?

Deniz Boğa

Centipat
Daha fazla  
1734354547066.png

1734354537270.png

Kasamın üstüne 2 adet fan aldım. Bunları nasıl yerleştirmeliyim? Şu anda ikisi de içerdeki havayı alıyor dışarı veriyor ama resimde işaretlediğim ön panelden gelen temiz havayı direkt alıp dışarı veriyor. İşaretlediğimi ters mi çevirmeliyim, ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Egzoz fanın olduğu yere, arka tarafa doğru 1 fan konumlandırmanız yeterli olur. İşlemci alanından çıkan sıcak havayı yukarı atar.

Diğer ikinciyi yani sağ taraftakini ne yapacağım şu an ikisi içeriden alıyor dışarı veriyor o sağdakii ters çevirdim ve aşırı derecede ses yaptı ve bende eski haline getirdim şu an öyle duruyor o sap taraftakini değiştirmeli ya da çıkarmalı mıyım?

Diğer ikinciyi yani sağ taraftakini ne yapacağım şu an ikisi içeriden alıyor dışarı veriyor o sağdakii ters çevirdim ve aşırı derecede ses yaptı ve bende eski haline getirdim şu an öyle duruyor o sap taraftakini değiştirmeli ya da çıkarmalı mıyım?

Sıcaklık değerlerin normalse bu şekilde kullan. Sağdakini çıkarabilirsin bu arada gerek yok ona. Ön üst fanın kasaya aldığı havayı olduğu gibi dışarı atıyor o fan. Gereksiz. Öndeki fanların havayı içeri veriyor, arka ve üst fan da sıcak havayı atıyor. Biri ters biri düz yapmana gerek yok. AIDA64'ten test yap, hem boşta hem yük altında işlemci ve diğer bileşenlerin sıcaklığını kontrol et. Sıcaklık yükte çok yukarılarda değilse bir sorun olmaz.

Sıcaklık değerlerin normalse bu şekilde kullan. Sağdakini çıkarabilirsin bu arada gerek yok ona. Ön üst fanın kasaya aldığı havayı olduğu gibi dışarı atıyor o fan. Gereksiz. Öndeki fanların havayı içeri veriyor, arka ve üst fan da sıcak havayı atıyor. Biri ters biri düz yapmana gerek yok. AIDA64'ten test yap, hem boşta hem yük altında işlemci ve diğer bileşenlerin sıcaklığını kontrol et. Sıcaklık yükte çok yukarılarda değilse bir sorun olmaz.

Şu an yük altında işlemci ve ekran kartı maksimum 60 dereceyi görüyor 50 civarında takılıyolar yine de o sağdakini çıkartayim mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı