Kasaya dökülen kahve için ne yapılmalı?

hakki05

Zeptopat
Daha fazla  
Ben evde yokken masaya kahve dökülmüş. Yerde olan kasamı açıp baktığımda ise ekran kartımın üzerinde hafif parlamalar gördüm. Büyük ihtimalle bunlar yapışıklıklar. Kasaya dökülmediğini söylediler ancak döküldü büyük ihtimalle bunlar kahve lekesi. Anakartta bir şey göremedim ancak isterseniz fotoğraf atarım. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Evden çıkmadan önce PC'yi fişten çekmiştim yani çalışırken dökülmedi. Ne yapabilirim? Ekran kartıma da çok dökülmemiş ancak yine biraz lekeler var. Fan kısmında da lekeler var ancak kahve lekesi mi çözemedim. Bilen hocalarım varsa bakabilir mi?

İfadeler: UAU
Telefon flasini acin, parlamalar varsa dokulmustur.

Hocam bilgisayarı açmayın güç kaynağındaki butonu da kapatın kahve tamamen buharlaşsın 1 gün falan bekletin bozulmaz çalışmadığı sürece (su olsa bile) sonra parçaları tek tek temizleyin kullanabilirsiniz.

İzopropil alkol olması lazımdı devreye zarar vermeden izopropil alkol ile temizle.

Hocam en iyisi fotoğraf atın.

Telefon flasini acin, parlamalar varsa dokulmustur.

Islak mendile temizle ve kurula.

İzopropil alkol olması lazımdı devreye zarar vermeden izopropil alkol ile temizle.

Öncelikle hepsini okudum. İzopropil alkol yok evde. Fotoğraflar ekte. Temizlemeye çalışıyorum ancak ekran kartının içine bulaşmış gibi gözüküyor pek emin olamadım, şu ekran kartının üstten çekiminde köşede kalan boşluk hafif parlıyor. Ve fanların etrafında hafif parlaklıklar var. Daha önce böyle miydi emin değilim. Ancak elle sildiğimde geçiyor.

Fotoğraflar yüklenmiyor da nasıl yükleyebilirim acaba?

@hakki05 elle sildiginde geciyorsa parlaklik, cok yuksek ihtimal dokulmustur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…