Çözüldü Kasaya egzoz fanı nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi kasaya egzoz fanını nasıl takabilirim? Etiketi arkaya doğru mu yoksa öne doğru mu gelmesi gerekiyor? Bu işlerden pek anlamadığım için sormak istedim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çözüm
Anladım hocam teşekkür ederim peki etiketi öne doğru gelecek şekilde takarsam içe doğru üflese diğer donanımların ısısını düşürmekte yardımcı olmaz mı?
Etikete göre değil, kanatları bükük olan tarafın dışarı bakması gerek. İçeri doğru yaparsan sıcak hava içeride kalır. Isınan havanın tahliye edilmesi gerek, adı üstünde egzoz fanı.

Etiket arkaya gelecek yani arkaya üfleyecek.

Anladım hocam teşekkür ederim peki etiketi öne doğru gelecek şekilde takarsam içe doğru üflese diğer donanımların ısısını düşürmekte yardımcı olmaz mı?
Etikete göre değil, kanatları bükük olan tarafın dışarı bakması gerek. İçeri doğru yaparsan sıcak hava içeride kalır. Isınan havanın tahliye edilmesi gerek, adı üstünde egzoz fanı.

Çözüm

Anladım hocam yani etiketi arkaya doğru gelecek şekilde takarsam sıcak havayı dışarıya tahliye edilecek diymi ısılara baktığımda 5-7 arası ısı düşüşü görüyorum.

Kasanızda ön tarafta fan var ise ve içeri üflüyorsa zararı olur hava dolaşımı bozulur.

Kasam eski bir kasa sadece egzoz fanım var ve ben bunu daha yeni fark ediyorum yani sistemi 1 senedir kullanıyorum temizlemek için açtığımda çalışmadığını fark ettim ve Power'dan gelen kablolardan birine bağladım çalıştı yalnız yağlamama rağmen çok az ses çıkarıyor kulağımı kasanın yanına getirdiğimde duyuyorum. Egzoz fanı için önerileriniz var mıdır yenisini alacağım.

Az ses çıkarması iyidir üflemesi nasıl o önemli.
Yeni fan tavsi etmemiz için kasanı bilmemiz lazım.
Önerim bir öne üfleyen bir de arkaya çeken fan takman yönünde olacak.

Az ses çıkarması iyidir üflemesi nasıl o önemli.
Yeni fan tavsi etmemiz için kasanı bilmemiz lazım.
Önerim bir öne üfleyen bir de arkaya çeken fan takman yönünde olacak.

Hocam sistem çok eski olduğu için uğraşmadım pek ama zamanı geldiği için termal macununu değiştirmem lazım sanırım çünkü yük altında 87 gibi ciddi ısılara çıkıyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Not: 1 senedir termal macun değişimi yapmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…