Kasaya radyatör takma

Resul Kaya

Decapat
Herkese iyi forumlar. Ben radyatörümü ön kısma takacaktım fan önde radyatör arkada. Havayı kasanın içine alacak şekilde kurulum yapacaktım fakat Technopat sistem toplama videosunda fanı kasa içine doğru taktıklarını gördüm, oda havayı içeri alacak şekildeydi. Fanın önde veya arkada olmasının farkı neler olabilir. Havayı fandan alıp içeriye radyatörden atmak mı? Havayı radyatörden alıp içeriye fan ile atmak mı?

Dosya Ekleri

• E4AB0402-ADE7-413D-8B00-DF3C8F727814.png
    E4AB0402-ADE7-413D-8B00-DF3C8F727814.png
    416,2 KB · Görüntüleme: 137
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın ön tarafında fan olmayacaksa anlamsız bir kurulum olur. Normalde kurulumun şu şekilde olması gerek, dışarıdan alınan hava temiz hava radyatöre iletildikten sonra arkaya taktığınız fanlar sayesinde sıcak hava tahliyesi daha hızlı olacaktır. Sonrada egzoz fandan sıcak hava dışarı atılacak.

Radyatör ısısı, yük altında kasa içi ısıdan daha yüksek olacağından kasa içine yönlenen radyatör fanları bana göre hatalı bir pozisyon. Technopat. ekibinin yaptığı düzenlemede kasa içine taze hava girişi olacak kısma radyatör takıldığından ötürü böyle bir pozisyon yaptıklarını var sayıyorum. Bu, kasa yapısı ve elinizde bulunan fanlara göre mecbur kalınırsa imajdaki gibi de yapılabilir.

Kasanızın ve fanların fotoğrafını çekebilirseniz bir bakalım.

Üst taraf varken neden öne takıyorsunuz? Fanlar radyatöre üfleyecek şekilde takılmalı.
280mm radyatör kullanıyorum ve bir çok kasa üst kısma 280mm desteklemiyor. Bu yüzden ön tarafı takmak durumundayım
Radyatör ısısı, yük altında kasa içi ısıdan daha yüksek olacağından kasa içine yönlenen radyatör fanları bana göre hatalı bir pozisyon. Technopat. ekibinin yaptığı düzenlemede kasa içine taze hava girişi olacak kısma radyatör takıldığından ötürü böyle bir pozisyon yaptıklarını var sayıyorum. Bu, kasa yapısı ve elinizde bulunan fanlara göre mecbur kalınırsa imajdaki gibi de yapılabilir.

Kasanızın ve fanların fotoğrafını çekebilirseniz bir bakalım.
H115i Pro kullanıyorum 14cmlik fanları bulunmakta ve ben bu fanları öne mi arkaya mı taksam diye kafamda soru işareti oluştu. Şuan sistemim takılı değil yeni kasa alacağım ve takmadan önce bunu bir araştırmak istedim
Soğuk havanın radyatöre çarpması daha iyidir. Yine de büyük büyük sıcaklık farkı yaşamazsınız.
Evet buda mantıklı geliyor fakat soğuk havayı fanların alıp radyatörden içeri atması durumu da pek fark yaratmaz sizin de dediğiniz gibi
Kısaca anlatayım durumu. Kasa olarak 275R almayı düşünüyorum radyatörü ön kısma takacağım. Elimde 2 tane de SP120 var bunları üst kısma havayı dışarı atsın diye takacağım ve bir de kasanın Corsair fanı ile de tekli yerden dışarı atacağım. Hava sirkülasyonu bu şekilde

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı