Kasaya su döküldükten sonra Check Cable Connection HDMI hatası

sondurak22

Hectopat
Ekran kartı
RADEON 6600XT
Anakart
ASUS
İşlemci
R5 5600
Merhaba, bilgisayar calisirken elimdeki sise devrildi, USB izgaralarina da gitti su ve monitor gitti. Hemen butun kablolari vs. cikardim. Elektrikle baglantiyi kestim. Daha sonra inceledigimde genel olarak suyun temperli cama geldigini gordum. Cami cikardim. Parcalarda herhangi bir islanma yoktu ki zaten kasa bayağı tozluydu anlasilirdi. Su giden yerler USB giris izgaralari ve Power tusu oldu.

Ben birkac saat boyunca kurutulmadik yer birakmadim, USB izgarasini soktum tornavidayla ve delikleri vs. kuruttum. Daha sonra bilgisayari calistirmak istedim. Taktim ve PC calisti. Herhangi bir sorun yoktu ama monitor hata veriyor, surekli check cable connection HDMI 2 diyor. Bu sorunu ne yapsam cozemedim?

Yardımcı olur musunuz? Ekran kartinin fanlari, PSU fani hepsi sorunsuz calisiyor ama monitor surekli kablo hatasi veriyor (ekranda yaziyor).

1- Monitör başka HDMI portuna geçmiş olabilir. Kontrol et.
2- Ön panelde kısa devre olmuş olabilir. Kabloları çıkartıp tekrar dene. Ancak eğer kılavuz yoksa geri takamaszsın. Fotoğrafını çek ve çıkart. Sonra Power tuşuna giden kabloyu bulup o 2 pimi kısa devre et. Ancak doğru pin olduğuna emin ol yoksa yakarsın.

Baskan 1.yi yaptim da takili olan Port'ta ayni hatayı veriyor.

2.dedigini yapabilecek kadar teknik bilgim yok bilgisayarı komple yakmayalım. Power tusuna giden pimi kisa devre ettirmeyi de pek anlamadim. Sence ben kasayi cok evirip cevirdigim icin bazi slotlar oynamis olabilir mi?

Hocam dediğim gibi bir kısa devre mevcut. Bu süreç boyunca asla güce takmayın, sağlam parçaları bozmayın. İlk başta bilgisayarın ön panel (USB vs.) İyice kurutun. Kurutamazsanız bağlantısını sökün. Ancak sökmeden önce fotoğrafını çekin. Güce takıp yeniden deneyin. Yine olmazsa laptop, TV box vs. gibi bir cihaz ile monitörü deneyin. Ama denerken bilgisayara taktığınız kabloyla yapın. Böylece kablo ve monitörü test etmiş olursunuz. En son yine olmazsa servis mecbur. Saygılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…