Kasayı eğik bir şekilde çalıştırmak sorun çıkarır mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar, PC kasam dik bir şekilde çalışınca çok rahatsız eden bir gürültü çıkarıyor. Biraz bakınca sesin sistem fanından geldiğini anladım. Fanı yağlasam da ses gitmiyor. Ben de kasayı çapraz bir şekilde yerleştirdim. Ses kesildi ama sizce bir sorun çıkarır mı? Harddisk'te falan sıkıntı çıkar mı?

Arkadaşlar, PC kasam dik bir şekilde çalışınca çok rahatsız eden bir gürültü çıkarıyor. Biraz bakınca sesin sistem fanından geldiğini anladım. Fanı yağlasam da ses gitmiyor. Ben de kasayı çapraz bir şekilde yerleştirdim. Ses kesildi ama sizce bir sorun çıkarır mı? Harddisk'te falan sıkıntı çıkar mı?

Çok fazla hareket ettirirsen ekran kartına zarar verebilirsin önerilen olarak düz şekilde çalıştırmak.

Kasanın hiçbir yerinde hiçbir sıkıntı olmaz. Dengede tutabilirsen çapraz bile kullanabilirsin.

Yok hocam çapraz bir şekilde ama sabit duruyor.

Harddisk'te kafa vurma gibi sorunlar yaşatmaz, değil mi hocam?

Kasa sabit durduğu sürece hiçbir sorun olmaz. Tahminimce kasanın ayaklarında kauçuk yok. Küçük bir parça kauçuk temin edebilirsen. 4 parçaya bölerek kasanın ayaklarının altına yapıştır. Ses sorununu çok büyük oranda çözmüş olursun.

Eğer ses kasanın egzoz fanından geliyorsa, Vida deliklerine denk gelecek şekilde kasa ile fan ayakları arasına ince parça kauçuk koyarak da sorunu çözebilirsin.

Sıcaklık konusunda kasanın açısını değiştirmek çok sağlıklı değil aslında. Kasanın tasarımı gereki sıcak hava yukarı çıkar egzoz fanı da dışarı atar. Açıyı çok arttırırsan sıcaklık belli bir noktada artabilir yada belli bölgelere dışarıdan hava üfleme azalabilir.

HDD açısından çalışırken oynatmadığın sürece hiç sıkıntı çıkmaz.

Ekran kartı - işlemci fanı gibi parçalarda sıkıntı olmaz yine.

En mantıklısı ses çıkaran fanın neden çıkardığını anlamak. Vidası gevşedi diye bile ses çıkarıyor olabilir. Çok ucuza silikon fan vidaları var bu aşamada destek olabilir sana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı