Kasayı temizledim, bilgisayar anormalleşti

Bonarieta

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarı sabah temizleyeyim dedim. Her zamanki gibi bilgisayardan çok anlamadığım için sökmeden sadece işlemcinin dışını, ekran kartını, fanların kenarlarını temizledim. Sonra bilgisayar açtığımda bir sorun yoktu. Gameloop emülatörüne girdim. PUBG Mobile açtım ve PC aşırı derecede kastı, yavaşladı ve dondu. Fareyi bile oynatamıyordum. 2 dakika bekleyip ancak azıcık oynatabiliyordum fareyi. Reset tuşundan yeniledim ben de bilgisayarı bu sefer LOL'e gireyim dedim. LOL'de herhangi bir sıkıntı yoktu. Oyunu oynadım fakat 3.dakikadan sonra oyundaki FPS 110'dan 30'lara kadar düştü. Çok oynuyordu FPS ve oyunu neredeyse oynayamıyordum. Yine ara ara dondu oyun ama PUBG Mobile kadar bir etki olmadı. Gerçekten çok sinir bozucu bir olay. Hep yaptığım bir şeydi tek fark ekran kartını çok uzun bir süredir temizlemiyordum. Makyaj fırçası ile(çünkü çok yumuşak)hafif hafif ıslatmadan sadece tozu alsın diye ekran kartına dokundurdum. RAM'leri çıkartıp üfleyip taktım. Kasayı kapatırken kabloların herhangi bir yere değmesini engelledim. Tekrar PUBG'ye giridğimde aynı sorun. Tekrar LOL'de aynı sorun. Virüs vardır diyerekten de Microsoft Security essentials programından tarama yaptırdım hem genel hem de PUBG'ye özel. Bir şey çıkmadı öneriniz var mıdır? Yapabilecek bir şeyim kalmadı çünkü malum sokağa çıkma yasağı da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzerini derken yani çiplerin olduğu kısım değil de dış kısmını yumuşak nemli bir bezle temizledim.Bu arada bu kasmalar web tarayıcısındayken de oluyor.Bir de şu dikkatimi çekti: Sağ tık yapıp yenileye basınca biraz geç tepki veriyor çok az bir gecikme ama anında değil.Böyle olmazdı.

Doğru anladıysam sadece tozunu almışsınız ama neden böyle oldu bende çok anlam veremedim. Herhangi bir fan kırılması falan olmuşmu bir bakın, büyük ihtimalle olmamıştır sadece toz almakla ama bakın siz genede. Slotlara bakın arasına bir şey kaçmış mı diye. Aklıma da başka bir şey gelmiyor.

"Fps 110'dan 30'a düştü." Isınıyor galiba. Fanlar çalışıyor mu?

Termal macun gitmiş.
Geçmiş olsun yeni termal macun almak zorundasınız.

Hocam bunu niye geçmiş olsun diyerek belirttiniz anlamadım büyük ihtimalle termal macununuz deforme olmuş ama bu çook büyük bir dert falan değil. Tek yapmanız gereken yeni bir termal macun sipariş etmek. Kalitesine dikkat edin. Sürmesi çok kolay zaten, internette nasıl yapıldığını bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…