Kasayı yan yatırıp ekran kartını vidasız kullanmak sorun olur mu?

DennYEZ

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Anakart: ASUS PRIME B460M-A
-İşlemci: i7-10700f İşlemci+Dark Freezer x90 Fan
-Ram: Kingston Hyperx Fury 2x8GB 3200MHz DDR4
-Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060Ti
-SSD: Samsung 970 Evo Plus
-Kasa: Frisby FC-8865G 3 Fan Usb 3.0 Midi Tower Kasa
-Ekran: ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD
-PSU: Cooler Master 650w 80+
Meslek
Kontrol & Otomasyon Mühendisliği Lisans Öğrencisi
Ekran kartı
Palit 3060 Ti Dual
Neden olduğunu bilmediğim bir şekilde ekran kartını vidalayınca PC açılmıyor ve ekranın sol alt köşesinde 8 tane mavi nokta beliriyor. Vidasız kullanıp ekran kartını rahat bırakınca sorunsuz açılıyor. Kasam pek de iyi olmadığı için vida kısmının sıkıntılı olabileceğini varsayarak vidayı çıkarttım ve bilgisayarı yatay kullanmaya başladım, problem olur mu? Ekran kartım 3060 Ti Palit Dual.

Vida ekran kartının soketini kasıyor ve temazsızlık yapıyor olabilir. Kontrol etmekte fayda var. Yan yatırmakta gözle görülür aşırı bir sorun olmaz fakat vidalanması portun ve kartın sağlığı için daha yararlı olur.

Neden olduğunu bilmediğim bir şekilde ekran kartını vidalayınca PC açılmıyor ve ekranın sol alt köşesinde 8 tane mavi nokta beliriyor. Vidasız kullanıp ekran kartını rahat bırakınca sorunsuz açılıyor. Kasam pek de iyi olmadığı için vida kısmının sıkıntılı olabileceğini varsayarak vidayı çıkarttım ve bilgisayarı yatay kullanmaya başladım, problem olur mu? Ekran kartım 3060 Ti Palit Dual.

Anakart slotunda sorun olabilir, bu durumda kasayı yan yatırınca sorunsuz çalışır, kartı, sistem boşta çalışırken hafif oynatıp deneyin, siyah ekrana düşme, yeniden başlatma yapıyorsa slot hasarlıdır.

Anakart slotunda sorun olabilir, bu durumda kasayı yan yatırınca sorunsuz çalışır, kartı, sistem boşta çalışırken hafif oynatıp deneyin, siyah ekrana düşme, yeniden başlatma yapıyorsa slot hasarlıdır.
Aslında onu denedim sıkıntı çıkmadı. Muhtemel sebebi büyük ihtimal kasanın ekran kartına hizası biraz yamuk bu yüzden hdmi kablosunu algılaması için bastırarak sokuyorum zaten bu sorun da son bastırışımda çıktı sonra anlattıklarımı yaptım düzeldi. Şuan ekran kartı rahatta olduğu için de bastırmama gerek kalmıyor vidalıyken kasanın arka paneli biraz dışa kabarık olduğu için bastırmam gerekiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı