Elimde ailemin gençliğinin ve özellikle benim bebekliğimin bulunduğu 2000'lerden kalan bir kaset var. Kasetin içerisinden videoları izleyebiliyorum lakin ses yok. Bir kablo ile kasetteki görüntüyü televizyona aktarabiliyorum. Lakin ben bu videoları kayıt etmek istiyorum ki sonsuza kadar bende kalsın. Aklıma bunu şu aparat ile;
Hocam basit mantık düşünüyorum belki daha iyi fikir sunabilecek birisi vardır. Ufak bir tripot ve telefon ile kayıt alabilirsiniz hizalayarak, sonuçta ses olmadığını söylediniz kalite düşebilir tabii ki.
Hocam basit mantık düşünüyorum belki daha iyi fikir sunabilecek birisi vardır. Ufak bir tripot ve telefon ile kayıt alabilirsiniz hizalayarak, sonuçta ses olmadığını söylediniz kalite düşebilir tabii ki.
Eğer dediğim ekran kaydı olayı olmazsa mecbur televizyona bağlayıp bunu yapacağım. Bu arada videolarda ses var sadece kamerada izleyince ses yok. Kamerada kasetlerle beraber alınmıştı.
Capture Card ile deneyebilirsiniz. Kameranızdan Tv ye görüntü aktardığınız kabloyu HDMI a çeviren bir aparat ve Capture Card ile PC den OBS ile kayıt alabilirsiniz. Attığınız ürünün tam tersi gerekli. Rca to HDMI olması gerekli. (Kameranın kablosu 3 renkli çıkışlı ise tabi) Bunun gibi
Elimde ailemin gençliğinin ve özellikle benim bebekliğimin bulunduğu 2000'lerden kalan bir kaset var. Kasetin içerisinden videoları izleyebiliyorum lakin ses yok. Bir kablo ile kasetteki görüntüyü televizyona aktarabiliyorum. Lakin ben bu videoları kayıt etmek istiyorum ki sonsuza kadar bende kalsın. Aklıma bunu şu aparat ile;
Al kasedi, git fotoğrafçıya, kasetten dijitale arabirime aktarsın. Yoksa bir kablo ile kasetteki diye anlattığın hikayede kasedi kameraya mı okutuyorsun kaset okuyucuya mı belli değil - bu yüzden hata yapma ihtimalin maksimumda.
Manyetik şeritlerden daha uzun süre kalıcı bir "sonsuza kadar bende kalsın" arabirimi yok elinde, iyi bakman gerek cd/dvd/bluray/hdd/ssd'ye bu sıralama ile.