Kaspersky Android güvenli mi?

Abitcan

Hectopat
Daha fazla  
Android için en iyi güvenlik uygulaması mıdır? 1 yıllık premium hesabı aldım. Telefonum POCO X6 Pro 5G.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenilir. 3 cihazımda rahatlıkla kullanıyorum.

Android için antivirüs e pek ihtiyaç görmüyorum. Ama daha almışsın. Almadan önce konu açabilirdin, neyse. İyi bir antivirüs hayırlı olsun.

Kaspersky son yıllarda tartışma konusu olan bir Anti-virüs programı olmuştur.

Tartışmaların büyük bir kısmı, şirketin Rusya merkezli olmasından ve bazı hükümetlerin Kaspersky'ın Rusya ile iş birliği yapabileceği yönündeki endişelerinden kaynaklanmaktadır.

Bu endişeler, özellikle Amerika gibi bazı ülkelerde Kaspersky ürünlerinin hükümet bilgisayarlarında kullanılmasını yasaklama kararlarına yol açmıştır. Ancak, Kaspersky bu iddiaları defalarca reddetmiş ve bağımsız denetimler ve şeffaflık girişimleri ile güvenilirliğini kanıtlamaya çalışmıştır.

Android cihazlar için antivirüs yazılımları, gerek duyulmalı ve kullanılmalıdır. Siz @possessive adlı kullanıcıyı ciddiye almayın. Android sistemde anti-virüs kullanımının önemi şu şekilde listelenebilir:

1- Android işletim sistemi, açık kaynaklı olması nedeniyle kötü amaçlı yazılımlar için hedef haline gelir. Antivirüs yazılımları, cihazınıza yüklenen uygulamaları, indirilen dosyaları ve bağlantıları tarayarak zararlı yazılımları (malware, spyware, adware) tespit eder ve engeller. Özellikle rootkit gibi karmaşık zararlı yazılımları tespit etmede etkilidir.

2- Antivirüs yazılımları, gerçek zamanlı tarama yaparak, cihazınıza zararlı bir uygulama veya dosya bulaşmaya çalıştığında anında müdahale eder. Bu, özellikle bankacılık işlemleri, e-posta kullanımı veya kişisel verilerin paylaşımı sırasında önemlidir. Antivirüsler, bu tür tehditleri anında tespit eder ve kullanıcıya bildirir.

3- Antivirüs yazılımları, kimlik avı (phishing) saldırılarını tespit etmek için tarayıcı koruması sunar. Bu koruma, zararlı bağlantılar veya sahte web siteleri yoluyla kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya çalışan saldırıları engeller. DNS tabanlı zararlı site engelleme ve SSL sertifika kontrolleri yaparak bu saldırıları tespit eder.

4- Cihazınıza yüklediğiniz uygulamaların hangi izinlere sahip olduğunu analiz eder. Eğer bir uygulama gereksiz veya şüpheli izinler talep ediyorsa, bu durum hakkında uyarıda bulunur. Bu, özellikle casus yazılımlar gibi gizlice veri toplayan yazılımları tespit etmede faydalıdır.

5- Cihazınızın bağlı olduğu Wi-Fi ağlarını tarar ve güvenlik açıklarını tespit eder. WPA/WPA2 güvenlik zafiyetlerini, DNS zehirlenmesini ve man-in-the-middle (MITM) saldırılarını önlemek için ağ güvenliği taramaları yapar. Ayrıca VPN koruması sunarak, özellikle halka açık Wi-Fi ağlarında veri trafiğinizi şifreler ve güvende tutar.

6- Antivirüs yazılımları, yalnızca zararlı yazılımları tespit etmekle kalmaz, aynı zamanda cihaz performansını da optimize eder. Cache temizleme, bellek yönetimi ve gereksiz dosya temizleme gibi araçlar sunarak cihazın daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlar.

7- Bazı antivirüs yazılımları, cihazınızın verilerini otomatik olarak yedekler ve olası bir fidye yazılımı saldırısı durumunda verilerinizi geri yüklemenize olanak tanır. Bu, verilerinizi kaybetme riskini minimuma indirir.

Android cihazlar için antivirüs yazılımları, bu teknik özellikleriyle cihazınızı zararlı yazılımlardan korur, veri güvenliğinizi sağlar ve genel cihaz performansını iyileştirir. Bu yüzden Android cihazlarda antivirüs kullanımı, güvenli bir mobil deneyim için önemlidir.

Bilinçli kullanıcı için antivirüse gerek yoktur. Beni küçümsediğiniz için kırıldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…