Kaspersky bilgisayarı yavaşlatıyor mu?

Antivirüsler bilgisayarı yavaşlatır, her gördüğünüz siteye/linke atlamıyorsanız ve korsan oyun indirmiyorsanız Windows Defender yeter korunma için.
Kaspersky: Optimizasyon konusunda Windows Defender'dan daha üstün bir antivirüs yazılımıdır hocam. Bunu gerek kullanıcı deneyimlerine göre gerek de bağımsız AV testlerine göre söyleyebiliriz.

Hissedilir bir fark olmuyor ama illaki düşürüyordur.

Kaspersky açın -> sol aşağıda ayarlar simgesi var ona tıklayın -> tehditler ve istisnalar kısmına tıklayın -> istisnaları ekleye tıklayın odan istediğiniz EXE dosyası veya klasörleri ekleyin -> istisnanın derecesine göre programın neleri kontrol etmeyeceğini seçin ve bitirin.

Microsoft Defenderı normalde kapamak pek mümkün değil. Fakat kaspersky defenderı zorla kapatabiliyor. Bilgisayar üzerinde aşırı kontrolü var. Bu kontrolün kötü sonuçları olmaz mı ?

Microsoft Defenderı normalde kapamak pek mümkün değil. Fakat kaspersky defenderı zorla kapatabiliyor. Bilgisayar üzerinde aşırı kontrolü var. Bu kontrolün kötü sonuçları olmaz mı ?
Kötü sonuçları olmaz. Her antivirüs böyle. Ve Kaspersky'nin Windows Defender'ı kapatması normal. Antivirüs olarak onun yerini alıyor sonuçta. İşletim sisteminde aynı anda birden fazla antivirüs bulunması iyi bir şey değil. Çakışma yaşanabilir, performans sorunları yaşanabilir ve hatta bu antivirüsün zararlı tespitine karşı bile kötü etki yapabilir. Zaten Kaspersky'nin self-protection özelliği var. Hatta Kaspersky'nin self-protection özelliği Windows Defender'a göre daha iyi. Bu yüzden sistemde bu kadar yetkisi olması hiçbir sorun yaratmayacaktır.

Ayrıca başta dediğiniz şey de pek doğru değil. Bazı yollarla Windows Defender'ı kapatmak mümkün. Windows Defender genel olarak kendini iyi koruyamayan bir yazılım. Tabii Windows 11'de bu nasıldır bilmiyorum. Ben Windows 8.1 kullanmış ve şu anda 10 kullanan birisi olarak bunu söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…