Kaspersky 'Bu uygulama AB'de kullanılmak üzere üretilmemiştir' Uyarısı

sthtoremember

Kilopat
Kaspersky Security Cloud Free uygulamasını kurarken böyle bir ibare çıkıyor. Bu ne demek oluyor? AB ile ilgili aklıma gelen tek şey Avrupa Birliği. Buradaki kısaltmanın da anlamı bu mu? Öyleyse Avrupa Birliği'nde kullanılmak üzere neden üretilmesin? Bulut tabanlı bu uygulamaya tereddütle yaklaşıyordum zaten şimdi hepten bir kuşkulandım.

Ek Açıklama 2019-11-28 112337.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
O uyarı GDPR yönetmeliğine uygun olmadığını söylüyor. AB ülkesinde yaşıyorsan orada diyor ki bu ürün AB için üretilmedi kendi yanlış ülkeyi seçip indirdiysen doğrusunu indir :)
Biz AB ülkesi olmadığımız için uyarıyı dikkate almaya gerek yok.

Bu ne demek oluyor?
AB ülkeleri için aldıkları bir önlem. AB'de GDPR yani Genel Veri Koruma Regülasyonu var. Şirketler kullanıcıların verilerini toplama konusunda daha dikkatli olmak zorundalar. Mesela Kaspersky'de kullanıcılara bazı seçenekler sunuyor. İzin veriyor musunuz gibi.
AB ile ilgili aklıma gelen tek şey Avrupa Birliği. Buradaki kısaltmanın da anlamı bu mu?
Evet.

Yani aslında tam olarak aklıma düşen şeylere işaret sanırım bu söyledikleriniz. AB'de yaşayan insanların verileri daha sıkı şekilde güvence altındayken, başka ülkedekiler için Kaspersky veri toplamada daha rahat davranabilme cesareti bulabiliyor. Buradan çıkardığım anlam bu. Bu yüzden zaten tereddütlüydüm bu programa karşı, artık hiç kullanmama kararı aldım. Her program belli ölçüde veri topluyor bunun da farkındayım tabi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı