Kaspersky Cloud vs Avast Free

kayra150

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 1 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit
Kernel: xanmodv1-lts (6.6.21)

Monitör: Casper926w - 900w
Klavye: Casper K5108
Fare: PGM07
Kulaklık: TIGOES TH-812
Geçtiğimiz günlerde Trojan ve türevleriyle ilgili şeyler okudum. Clamwin ile bazı dosyalarımı taradım ve Trojan (türünü unuttum) buldum çoğu dosyada. Biraz da bizden kaynaklı tabii diskte oynadığımız oynamadığımız bayağı crack oyun dolmuş. Diskin oyun ve veri bölümü de (D diski yaklaşık 900 GB) 3+ yıldır formatlanmıyor. Formatlamak da istemiyorum D'yi. Sadece C'ye format atıyorum D diskini yine kullanıyoruz.

Sıkıntım şurada başlıyor: Virüsü temizlemek istiyorum ama diskim 1 TB. 50 GB C diski, kalan 900 GB küsur da D diski. C diskinde sistemi tutuyorum ve diğer her şey D diskinde. D diski ağırlıklı sıkıntım var. Clamwin'den memnunum ama diskin büyük olması sebebiyle çok çok yavaş tarama yapıyor. O yüzden geçici süreliğine bir antivirüs indirip daha hızlı tarama seçeneğiyle virüsten kurtulmak istiyorum. İşim ömür boyu olmayacağı için de açıkçası kuruş bile harcamak istemiyorum. Bulduğum seçenekler başlıktaki gibi. Kaspersky öneren ve kullanan çok diye biliyorum benim için de bir tık ötede kendisi. Bir de Avast Free var. İkisi de avtest sitesinde Windows 10 için yapılan ev kullanıcıları testlerinde 6/6 puanlarla tam not almışlar. Hatta bir ara heveslenip Kaspersky Cloud'da ücretsiz hesap da açmıştım hesabım var yani onda. Çok eskiden de Avast Free hesabı açtığımı hatırlıyorum ücretsiz, duruyorsa onda da var. Dolayısıyla hesabım da olduğu için diski daha hızlı tarayıp virüsten kurtulmak adına, bu ikisinden birini seçmeyi düşünüyorum. Memnun kalırsam kalıcı kullanmayı da düşünebilirim ama arka planda kaynak sömürsün istemediğimden işimi halledince Clamwin'e dönmek istiyorum şimdilik. Önerileriniz var mıdır? Bu seçenekler haricinde de öneri olabilir. En büyük kıstaslarım ücretsiz ve hızlı olması.

Güncelleme:
Raporlarda bulduklarım
Win32.Hidrag.a
Trojan.jeefo-3

Gerek kalmadı. Kaspersky ile tarama yapıp her şeyi arındırdım, format da attım sonra bu hesabı ücretsiz kullanamazsınız diye tutturdu. Bir süre avast kullanacağım. Memnun kalırsam uzun süreli de kullanırım. Kaspersky'ı sildim. Böylece cevaba gereksinimim kalmadı. Avast'tayım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…