Kaspersky Disklerden Veri Çekiyor Olabilir Mi?

sthtoremember

Kilopat
Windows 10 kullanıcısıyım ve yeni Kaspersky yükledim. PC boştayken tarama yap vs özellikleri kapattım. Ama bilgisayarı biraz boş bıraksam Kaspersky bir işlem yapıyormuş gibi simge oynuyor ama ne veri tabanı güncellemesi ne de Rootkit taraması hiçbir şey yapmıyor görünürde ama PC sıcaklığı 70'e kadar çıkıyor bu sırada. USB ve Caddy olarak takılı iki HDD'de de okuma-yazma yapılıyor ışığı yanıyor. İnterneti kestiğim anda Kaspersky simgesinin oynaması duruyor ve PC normale dönüyor.

Bu sorun neden olabilir ya da bir sorun mu? Disklerden okuma yaptığı ve interneti kestiğimde hepsi durduğu için paranoyaklıktan acaba disklerden veri mi çekiyor bile düşündüm. Windows'un kendisi ile alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü Kaspersky yükledikten sonra olmaya başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla belirti vermesine gerek dostum. Arkada taramalar ve küçük veri tabanı güncellemeleri yapabilir. Ben Kaspersky kullandığımda çok ısınmıyordu bilgisayar ama sende neden öyle olmuş bilemem. Eğer hafif bir antivirüs istersen de Panda Dome'u önerebilirim. Kaspersky gibi bir kuruluş verileri çekmez merak etme. Zaten bu tip yazılımlar Gerçek zamanlı güvenlik prensibiyle çalıştığı için zorlar sistemi.

Bulut tabanlı koruma teknolojisi açıksa internet ve disk kullanımı normaldir. Kaspersky gibi hem bulut tabanlı koruma hem de yerel veritabanlı koruma sağlayan güvenlik yazılımları dosyaları tarayıp incelerken daha iyi bir koruma için kendi bulut sunucularına da dosyaların analizi için bağlanır ve bu sunucudan dönen cevaplara göre dosyanın zararlı olup olmadığı belirlenir.

Gerçek zamanlı koruma sağlayan güvenlik yazılımlarının genel prensibi diskteki dosyaları inceleyip zararlı varsa bildirmek olduğu için haliyle güvenlik programları kurduktan sonra disk kullanımı artabilir.

Olabilir de, olmayabilir de. Virüsden koruma yazılımlarının gizliliği ihlal ettiğini herkes biliyor. Genel olarak konuşuyorum ama tarihte bunların örnekleri var. Defender kullanmak daha mantıklı bence. 3.parti yazılımlara asla güvenmem.

Benim isteğim de sadece Windows Defender kullanmak üzerine ama bilinçli kullanıcı olduğumu düşünmeme rağmen yeterli koruma sağlamaz diye düşünüyorum.

İlla belirti vermesine gerek dostum. Arkada taramalar ve küçük veri tabanı güncellemeleri yapabilir. Ben Kaspersky kullandığımda çok ısınmıyordu bilgisayar ama sende neden öyle olmuş bilemem. Eğer hafif bir antivirüs istersen de Panda Dome'u önerebilirim. Kaspersky gibi bir kuruluş verileri çekmez merak etme. Zaten bu tip yazılımlar Gerçek zamanlı güvenlik prensibiyle çalıştığı için zorlar sistemi.

Windows 10'da bu sorunu yaşadım. Daha önce Windows 7'de hiç böyle bir şey gözlemlememiştim. Paranoyaklığım devam ederse kaldırıp başka kurabilirim teşekkürler.

Bulut tabanlı koruma teknolojisi açıksa internet ve disk kullanımı normaldir. Kaspersky gibi hem bulut tabanlı koruma hem de yerel veritabanlı koruma sağlayan güvenlik yazılımları dosyaları tarayıp incelerken daha iyi bir koruma için kendi bulut sunucularına da dosyaların analizi için bağlanır ve bu sunucudan dönen cevaplara göre dosyanın zararlı olup olmadığı belirlenir.

Gerçek zamanlı koruma sağlayan güvenlik yazılımlarının genel prensibi diskteki dosyaları inceleyip zararlı varsa bildirmek olduğu için haliyle güvenlik programları kurduktan sonra disk kullanımı artabilir.

Evet kesinlikle Kaspersky bir şeyler yapıyor ama çözemedim. Dediklerinizi yapıyor olabilir. Teşekkürler.

Benim isteğim de sadece Windows Defender kullanmak üzerine ama bilinçli kullanıcı olduğumu düşünmeme rağmen yeterli koruma sağlamaz diye düşünüyorum.
İnternetten indirdiğin dosyaları bilinçli bir şekilde indiriyorsan hiçbir sıkıntı olmaz. Tabi extreme durumlar olabilir. Virüs koruması gereksiz bence. Defender ve Windows güncellemeleri yeterlidir.

Başlığa göre yanıt: Tabii çekiyor. Aktif korumanın anlamı devamlı etkileşim halinde olmaktır.
Sistemi taramasa güncelleme kontrolü yapmasa nasıl güvende olacaksın?
Bunu kaliteli olan her AV yazılımı yapar ve ne kadar aktif gözlem yaparsa o kadar iyidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı