Kaspersky güvenlik seviyesi

Experiment67

Megapat
Güvenlik için Kaspersky Internet Security kullanmaktayım. İşletim sistemi Samsung 970 Pro SSD üzerine kurulu. İşim gereği taşınabilir SSD ya da USB belleğimden yabancı bir bilgisayara veri aktarımına ihtiyaç duymaktayım. Kurumsal şirket yani IT ekibi olan firmalara veri transferi yaptığım için yılda belki bir iki kez zararlı ile karşılaşmaktayım. Kullanılan SSD ya da USB belleği tekrar kullanmak için bilgisayarıma bağlamam gerekiyor. Bu esnada zararlılar ile problem yaşamak ya da vaktimi zararlılar için harcamak istemiyorum

Soru 1
Kaspersky güvenlik seviyesi ayarı "yüksek", "önerilen", "düşük" seçeneklerinden hangisini seçilmesi doğrudur?

Soru 2
Yüksek ayarda kullanımının bilgisayar performansını etkilenmesi haricinde istenmeyen olumsuz bir etkisi olur mu? Yaklaşık 1 aydır yüksek seviyede kullanıyorum. SSD kullandığım için bilgisayarımda gözle görülür yavaşlama yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek yapmanın tek sıkıntısı daha çok arka planda aktif çalışıyor. Bunun dışında bir zararı yok. Önerilen ayarlarda kullanmak daha iyidir.
Şirket bilgisayarlarına veri akışları yapılıyorsa KIS yerine küçük ofis veya şirket ürünleri kullanmanızda yarar var. Tabi bir iki bilgisayar ise KIS yeterli olacaktır, 50/100 gibi veya üzeri bilgisayar varsa dediğim ürünlerden kullanmanız gerekir.

Güvenlik için Kaspersky Internet Security kullanmaktayım. İşletim sistemi Samsung 970 Pro SSD üzerine kurulu. İşim gereği taşınabilir SSD ya da USB belleğimden yabancı bir bilgisayara veri aktarımına ihtiyaç duymaktayım. Kurumsal şirket yani IT ekibi olan firmalara veri transferi yaptığım için yılda belki bir iki kez zararlı ile karşılaşmaktayım. Kullanılan SSD ya da USB belleği tekrar kullanmak için bilgisayarıma bağlamam gerekiyor. Bu esnada zararlılar ile problem yaşamak ya da vaktimi zararlılar için harcamak istemiyorum

Soru 1
Kaspersky güvenlik seviyesi ayarı "yüksek", "önerilen", "düşük" seçeneklerinden hangisini seçilmesi doğrudur?

Soru 2
Yüksek ayarda kullanımının bilgisayar performansını etkilenmesi haricinde istenmeyen olumsuz bir etkisi olur mu? Yaklaşık 1 aydır yüksek seviyede kullanıyorum. SSD kullandığım için bilgisayarımda gözle görülür yavaşlama yok.

Eğer sisteminize içerisinde malware olabileceğini düşündüğünüz bir depolama aygıtını takmanız gerektiği durumlar oluyorsa benim tavsiyem önce dual boot ile Ubuntu ya da başka herhangi bir GNU/Linux dağıtımını sisteminize kurun. Aygıtları önce GNU/Linux ortamında takıp güvenli olduğundan emin olun. Ondan sonra Windows´a takın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı