Kaspersky Internet Security Android Nasıldır?

Android artık kendisi virüslü olduğu için, bir de çok fazla hesap kartlarımla alış-veriş yapıyorum, bu aralar android virüsleri çoğaldı. Bilmem reklam çıkıyor tıklayınca virüslü silinmeyen dosyalar kurup cihazımızı yönetiyor derken şüphelenerek satın aldım. Bize gerçek zamanlı koruma sağlar mı PC gibi? Biri bana önceden bunlar reklam hep dediler, boşuna pil tüketmekte telefon için konuştu antivirüs programlarına. Satın alıp gereksiz yere pilimi mi tüketiyor? Bilgilerimi korur mu PC gibi? Bilgili arkadaş varsa yazarsa sevinirim.

Lisanslı olarak Kaspersky kullandım. Fakat pil tüketimi dışında bir yaptırımı yoktu. Güvenilir yerlerden .apk dosyasını indiriyorsan, güvenilir sitelerde dolaşıyorsan hiç gerek yok. Arada sırada deneme sürümlerini kurup tam tarama yapsan yeterli olur. Şu an telefonda lisanslı Webroot yüklü fakat Greenify ile kapatmaktayım. Aktif korumasına gerek yok. Belirli aralıklarla (ayda 1) taratmaktayım.

Lisanslı olarak Kaspersky kullandım. Fakat pil tüketimi dışında bir yaptırımı yoktu. Güvenilir yerlerden .apk dosyasını indiriyorsan, güvenilir sitelerde dolaşıyorsan hiç gerek yok. Arada sırada deneme sürümlerini kurup tam tarama yapsan yeterli olur. Şu an telefonda lisanslı Webroot yüklü fakat Greenify ile kapatmaktayım. Aktif korumasına gerek yok. Belirli aralıklarla (ayda 1) taratmaktayım.
Hocam ben ücretsiz kullanmam direk alırım. Lisanslı kullanmaktayım yeni aldım. Çok övgüler duyunca bende aldım sormadan. 1 yıl var bitmesine şimdi kaldırayım mı? Zaten gereksiz sitelere ve .apk dosyaları indirmiyorum. Ama şarj eskisinden biraz fazla bitiyor gibi ama kasma yok cihazım üst seviye telefon. Kaldırayım mı? PC'de BitDefender kullanmaktayım lisanslı.
Screenshot_2016-07-07-09-49-47.png

Benimkiler de lisanslı. Kaspersky'i sadece 1 hafta kullanmıştım. Webroot şu an yüklü ama kapalı.

Eski bir yazım olsa da buradaki bilgiler halen geçerli. Android Sistemler ve Antivirus

Önemli olan her .apk'yı yüklememen. Web sitelerde dolaşırken virüs uyarılı fake sayfa açıldığında tüm sayfaları kapatsan yeterli olacaktır.

Android güvenliğinde sadece apk değil internete bağlı olduğundan site korumaları da mevcut gelen aramalar ve spam mesajları gibi korumaları mevcut yani kullanmanda fayda var. Bilgisayarda da "kasıyor" durumunu bahane edenler oluyor, bu kasıyor diye şifrelerim/önemli şeylerim çalınsın benim için sorun yok demeye gelir. Androidte de bu geçerli hesaplarını, telefonunu, banka hesaplarını vs düşünmüyorsan kullanma.

Ben düşünmesem bankamatik hesaplarımı virüs programını satın almazdım Murat Bey. Koruyorsa sıkıntı yok. Öyle şarj yemek için süs niyetinde ise kullanmıyalım. Koruma sağlıyorsa PC gibi sorun yok. Telefon üst seviye olduğu için kasma ve yorma yapmıyor sadece eskisinden biraz şarj gitmekte.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı