Kaspersky Internet Security virüs bulaştıktan sonra uygulama modüllerini güncellersek ne olur?

captainarelin

Hectopat
Daha fazla  
Kaspersky Internet Security kullanıyorum ve virüs olma ihtimalli bir dosya indirdikten sonra uygulama modüllerini birkaç kez güncelledim. Dosyayı taradım tabii hem RAR hem de RAR'dan çıkmış halde. Zaten Kaspersky bir tehdit algılamadığından sıkıntı olmadığını düşündüm. Daha sonra başka bir dosyayı hem RAR halinde hem de RAR'dan çıkmış halde taradım. RAR haindeyken RAR'dan çıkmış halden 2 dosya fazla taradığını gördüm. Sonra tekrar RAR dosyasını tarayınca sadece 2 dosya taradı. Birsüre sonra kullandığım Opera tarayıcı kendi kendine silindi. Boş verdim tabii masaüstünden kalkmıştır Windows güncellenirken hata olmuştur dedim bilgisayardan pek anlamadığımdan. Aradan biraz zaman geçtikten sonra normalde kasmayacak bir oyunda hafiften kasmaya başladı. Kaspersky iyi bir antivirüs olsa da işleyişinde bir sorun var olabilir.

Oyun esnasında antivirüs tarama yapıyor olabilir ve birçok etken var. Her virüs aynı etkiye sahip değil ve antivirüse bile bulaşan antivirüs tarama yaptığı dosyalara anında bulaştığına şahit oldum. Hatta ve hatta buluta kendini yedeklemiş format sonrası bile bu sayede bulaşan virüsler var. Siz en once bir karantinaya alınan dosyalara bir bakın. 2-3 dosya fazla filan demişsiniz. Belki gizli dosyadır. Gizli dosyaları göstermeyi açıp bir daha bakın.

Bunu yazarken mobilden kullandığım için yukarı kısımda bir kaza çıktı kusura bakmayın. Oyun kısmını açıkladınız ama Opera tarayıcının kendi kendini silmesi bence olası değil. Ve anlattığım RAR dosyası olayı da. Bu nedenle virüs bulaşmış gibi duruyor.

Değerli Müşterimiz,

Göndermiş olduğunuz bilgilere dayanarak size aşağıdaki çözümü önerebiliriz:

Bizim ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Deneme sürümü mü kullanıyorsunuz? Kaspersky bileşenleri bozulduysa "kavremvr" adlı özel kaldırma aracı ile kullandığınız sürümü kaldırmanız gerekir. Resim içeren ayrıntılı kullanım talimatları bağlantıdaki makalede bulabilirsiniz: Removal tool for Kaspersky applications (kavremover)

Ardından belirtilen linkten tekrardan kurulum yapın ve durumun devam edip etmediğini kontrol edin.
Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı 2022 - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky

Virüslerin silinip silinmediğinden emin olmak için Kaspersky Rescue Disk uygulaması ile tarama yapın.
Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı 2022 - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky

Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda bizimle tekrar iletişime geçebilirsiniz.

(kaspersky destekten gelen mesaj)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…