@yika38
Kaspersky iki sene civarı kullandım. Çok etkili ve güven bir yapıda işlem yapıyor. Benim kullandığım süre içerisinde cihazıma hiç virüs bulaştığını görmedim. Görmediğim gibi tarayıcı üzerindeki virüs içeren kaynaklara ve sayfalara dahi erişimi engelliyor.
Dosya koruması bence çok iyi. Bir defa yapılan tam tarama sonrası dosyaları otomatik olarak koruma altına alır ve değişim olduğu zaman güncellemelerini yapar. Böylece tarama süreci daha kısa olur.
Ancak Kaspersky için benim sevmediğim noktalar ise sistem üzerinde sürekli tamamen aktif olduğu için çoğu sisteme ağır gelebiliyor. Kasma, donma, performans düşmesi, program çökmeleri, oyun çökmeleri, sistem açılışında dahi gecikmelere sebep olabiliyor.
Benim kullandığım laptop cihazda az önceki yukarıda belirttiğim şeylerden bir tek cihazın geç açılma durumu ile karşılaştım. Bunun sebebi Windows açılısında dahi önce sistem kontrolü yapmasından kaynaklı olduğunu öğrendim zamanında. Bu bir sorun değil bir artı olarak görüyorum ben.
ESET hakkında benim düşüncelerim negatif. Sebebi ise Laptop cihazımın ikinci senesinde ESET koruması almıştım. Sonradan aldığıma öyle bir pişman etti ki bir daha kullanmayı dahi düşünmedim.
Şuan ki son durum nedir bilmiyorum aradan en azından dört sene geçti. Ancak Kaspersky ve Bitdefender varken bu zamanda bile hiç düşünmem.
Bitdefender ve Kaspersky kıyaslaması konusunda neredeyse eşitler.
Kaspersky hakkında az önce yorumda bulundum biraz da Bitdefender hakkında yorumlama yapayım daha iyi karar vermene yardımcı olmak için.
Kaspersky kullanım süresinin bitmesi sonrası Bitdefender güzel bir indirim yapmıştı iki senelik. Bu fırsatı kaçırmadım zamanında ve Bitdefender koruması altına geçtim.
Bitdefender arayüzü bana daha kullanışlı geliyor.
Sürekli aktif olan bir koruması var ancak sistemi yormuyor. Gözetleme olarak işlem yapıyor ve kaynakları tarıyor. Eğer bir güvenlik ihlali olan durumla karşılaştığı zaman uyarı ile birlikte engelleme yapıyor.
Tarayıcı üzerindeki kaynakların kenarında güvenli olup olmadığını göstermek için tik işaretlemesi kullanıyor. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Sonuçta güvensiz bir kaynağa tıklamayı hiç kimse istemez.
Güvenlik duvarı, beyaz liste, karantina durumları ve süreci bence çok iyi.
Virüs ile karşılaşma durumunda seviyesine göre karantinaya alarak bizim kaldırmamızı sağlıyor veya otomaik kaldırma talimatı verdiğiniz zaman kendisi kaldırma işlemi yapıyor.
Bitdefender ve Kaspersky kıyaslamasında benim en çok dikkatimi çeken nokta otomatik profil durumu.
Kaspersky oyunlarda arka planda sürekli tam çalışıyor. Profil yapısı bulunmuyor veya ben aktif edemedim.
Bitdefender otomatik profil yapısı benim en çok hoşuma giden ve kullanışlı olmasını sağlayan en büyük etken bence. Örnek olarak oyun profiline geçince oyun performansını düşürecek kendisine ait her şeyi durduruyor gözetleme dışında.
Bitdefender ve Kaspersky genel olarak memnun kalmıştım. Şuan Bitdefender genel olarak bana daha kullanışlı gelmesinden kaynaklı ve performans düşüklüğüne sebep oluşturmaması sebebiyle ben her zaman Bitdefender öneriyorum.
Ancak ne yazık ki fiyatlar ortada. Bütçenize uygun olanı neyse onu almak size kalacaktır.
Ben ancak buradan deneyimlerimi ve bilgilerimi paylaşmakla sınırlı kalabilirim.