Kaspersky, iOS ve Android İçin Geliştirilmiş Uygulamalarını Yayınladı

Bilinmedik uygulamalar indirilmediği sürece ekrana aniden reklam girmez hem güncel Android telefonlarda güvenlik artık çok daha üst seviyelerde.

Hiçbir alakası yok. Play Store benim güvenliğimi sağlamak zorunda. Ben onların mağazasından indirdiğim herhangi bir uygulamadan reklam virüsü kapmak zorunda değilim. Bana güvenli olduğunu vadediyor. Puanı leş gibi düşüp rapor edilen uygulamayı denetlemek zorunda. Geliştirici onlarla anlaşıyor benimle değil.

Google tespit ettiği zararlı yazılım bulunduran uygulamaları mağazasından sürekli olarak kaldırıyor zaten, güvenli olduğunu tam anlamıyla vaat etseydi play protection yayınlamazlardı. Google'ın kendisi diyor zaten mağazalarında herhangi bir uygulamayı indirirken uygulamanın incelemeleri, istediği izinleri, topladığı verileri indirmeden önce kontrol edin diyor. Puanı leş gibi olan uygulamaları zaten indirmemeniz gerekiyor bir süre sonra zaten Google kaldıracaktır eğer zararlı bir yazılım tespit ederse o uygulamada.

Google protection ibareli uygulama olduğu için diğer hiçbir antivirüs programı da onu tehdit olarak görmüyor. Problem orada. Ben Kaspersky'nin hiçbir zaman "sen eşek misin kardeşim niye öyle bir şey indiriyorsun?" Dediğini görmedim. Çünkü bana sattığı şey güvenlik. Madem yanlış tespit yaptı uygulamayı kaldırsın. Recep Baltaş kendisi yaşayıp Twitter'da paylaştı. Şirketleri savunmak için kendinizi savunmasız kılmayın. Bana ürünü sattığı mağazada güvenlik hizmeti sunuyorsa arkasında durmak zorunda. O programlar aylar boyunca mağazada durduktan sonra bana sağladığı hizmetin hiçbir anlamı yok. Kimse bizim kadar bilgili değil. Komşum yaşamış tüm antivirüsleri yükledim bulunan tehdit yok. Sonrasında cleaner diye bir uygulama gördüm onu sildim gitti. Uygulama Play Store protection içeriyor. Ayrıca yüklediğiniz APK'yı da play protection izler. 1 ay durdu diyelim en iyi ihtimalle o zaman ne olacak yükleyen binlerce kişi? Zaten yorumlar para karşılığı, puanlar para karşılığı. Ben uygulamaya girerken telefonumun içinden geçilecek diye bir uyarıyla indirmiyorum.

Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Google zaten tam anlamıyla güvenli olduğunu söylemiş olsaydı Play Protect denilen zırvayı ortaya çıkarmazdı.
Savunma konusuna gelecek olursak ben Google'ı savunmadım ki olanları söyledim. Google Play'den virüs bulaşmaz gibi bir açıklamada yapmadım, sadece çok düşük bir ihtimalle virüs yersin cihazına o da kullanıcının cihazı bilinçli kullanması ile alakalı.

Anti-malware o şekilde işlemiyor. Veritabanına bakar yüklediğin anti-malware programı ve diğer veritabanlarıyla karşılaştırır. Play Store'da olan biten Google'ın veritabanında olduğu için geç fark ederse diğerleri de ona göre davranır. En iyi anti-malware programları dahil. Çünkü elinde veri yok. Ama Google'a gelen raporlar belli, bu hizmeti sağlayamıyorsa düzgün işi bırakmalı. En yeni telefonları bırak, aşırı güvenlikli olduğu için tercih edilen IOS'a virüs bulaşıyor ve Apple tazminat ödemek zorunda kalıyor çünkü sunduğu hizmet bu. Gündemde olan davaların sonuçlarını ve sistemin nasıl çalıştığını, yasaların ne olduğunu araştırmanızı öneririm. Özellikle son yıllarda deli gibi tazminat ödemek zorunda kalıyorlar. Buna Kaspersky dahil.

Anladığım kadarıyla veriler Google'ın elinde olduğu için antivirüs programları da uygulamada virüs olup olmadığını algılayamıyor öyle değil mi?
Böyleyse eğer antivirüs kullanmanın hiçbir mantığı yok zaten.

Antivirüs uygulamaları sadece diğer veritabanlarına bakmıyor. Kendi veritabanlarını kullanıcılardan veri toplayarak yapıyor. Çoğu antivirüs uygulamalarının ücretsiz versiyonu olmasının sebebi bu. Ne kadar çok kullanıcı o kadar fazla veri girişi. Antivirüs kullanımı 10 katına çıkarsa 10 kat veri girişi artışı demek. Bu da bilgisayarlarda olduğu gibi anlık korumayı sağlamak demek. Ücretli bir mobil antivirüs iş görecektir. Onların veritabanları 7/24 güncel tutuluyor. Bilgisayarda örneğin iki antivirüs çalıştıramıyoruz çünkü birbirlerini virüs olarak görüyorlar onlar da benzer işleri yapıp çakıştığı için. Beyaz hacker ve siyah hacker olarak düşünebilirsin. İkisinin de yaptığı iş ve yöntemler aynı fakat hangi yöne gideceği farklı.

Biliyorum veri sistemini, beni şaşırtan Google veritabanı da olduğu için diğerleri de ona göre davranır demendi

Biliyorum veri sistemini, beni şaşırtan Google veri tabanı da olduğu için diğerleri de ona göre davranır demendi

Evrensel bir veri tabanı vardır güvenlik duvarlarında, oraya veri girişi yapılır ve dikkate alınır. Google Cloud'a girdiğinizde küresel saldırı verileri uyarısını görebilirsiniz. Aynı şekilde diğer firewallar da böyle davranır. OWASP Core Ruleset vs. kullanırlar. Hatta Cloudflare'ın ücretli versiyonunda sürekli güncellenen küresel saldırı güvenlik önlemleri seçeneği vardır. Ciddiye alınır şirketler ona zararlı diye damga vurursa diğerleri de kendisinde veri yoksa onu ciddiye almaya gayret gösterir. Kaspersky kullandıysanız bilgisayarda bazen tehlikeli olabilecek bir dosya mevcut der ve otomatik silmez. APK'larda böyle davranır genelde. Diğer veritabanları onu tehlikeli olarak gördüyse onu dikkate almak zorunda şansa bırakamaz. Şirketler kendi arasında veri alışverişi yaparlar, bazı verileri de satarlar. Başka türlü koruma sağlanamaz, her antivirüs her zararlı yazılımı bulamaz. Şu an dandik bir virüs yazsam hiçbir program onu virüs olarak değerlendirmez çünkü hiç bilinmedik bir şey elde veri yok. Ama sıkıntılı bir şey yaparsam bilgisayarda onu incelemeye alır ve zararlı görürse engeller fakat başta kolay kolay engelleyemez. Bilgisayarlarda gerek yok antivirüse çünkü Windows Defender şu an çok iyi durumda. Antiviruslerde sıralama yaparsak Windows Defender S puan alır. "veri tabanı güncellendiği sürece". Ben o yüzden Kaspersky bile kullanmıyorum gerek olmadığı için premium üyeliğim olmasına rağmen. Her gün güncelleme yapıyorum Windows Update'de Defender için. Ama mobilde özellikle Android'de bu güvenlik aşırı zayıf. Açık kaynaklı olduğu için de sürekli açıklar mevcut. Her telefon en son sürümü desteklemediği için büyük problem. Ama bilgisayarda böyle bir durum yok. Sürekli güncelleme alırsın. Çok eski bir PC değilse her güncellemeyi direkt alırsın. Dediğim firewall olayı da CVE2018 gibi şeyler aratırsan bulursun. Bunlar açığa çıkmış güvenlik problemleri ve firewall kullanırsan bunları yaşamazsın. Antivirusler'de firewall görevi görür. Umarım açıklayıcı olmuştur. Bunların hepsini yapsan da çok düşük ihtimal de olsa problem yaşayabilirsin ama olabildiğince korunmak önemli. Sadece Instagram falan kullanıyorsanız benim gibi gerekli değil. Arada bir taratma yapacak uygulama kursanız kafi olur.

Yine dediğim kapıya çıkıyor Google Play de yiyeceğin virüs en fazla ya reklam yazılımıdır ya da mining tarzı yazılımıdır ki bunları yemende zaten çok çok düşük bir olasılık.
Bilgisayarlarda antivirüs kullanımına gelirsek yine kullanıcıyla alakalı, bana kalırsa bilgisayarda da kullanmak çok mantıklı değil. Kullanıcıların paralarını yemekten başka bir şey yapmıyor. Hem webte VirusTotal gibi bir nimet varken neden kullanayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…