Bilinmedik uygulamalar indirilmediği sürece ekrana aniden reklam girmez hem güncel Android telefonlarda güvenlik artık çok daha üst seviyelerde.
Google tespit ettiği zararlı yazılım bulunduran uygulamaları mağazasından sürekli olarak kaldırıyor zaten, güvenli olduğunu tam anlamıyla vaat etseydi play protection yayınlamazlardı. Google'ın kendisi diyor zaten mağazalarında herhangi bir uygulamayı indirirken uygulamanın incelemeleri, istediği izinleri, topladığı verileri indirmeden önce kontrol edin diyor. Puanı leş gibi olan uygulamaları zaten indirmemeniz gerekiyor bir süre sonra zaten Google kaldıracaktır eğer zararlı bir yazılım tespit ederse o uygulamada.
Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Google zaten tam anlamıyla güvenli olduğunu söylemiş olsaydı Play Protect denilen zırvayı ortaya çıkarmazdı.
Savunma konusuna gelecek olursak ben Google'ı savunmadım ki olanları söyledim. Google Play'den virüs bulaşmaz gibi bir açıklamada yapmadım, sadece çok düşük bir ihtimalle virüs yersin cihazına o da kullanıcının cihazı bilinçli kullanması ile alakalı.
Anti-malware o şekilde işlemiyor. Veritabanına bakar yüklediğin anti-malware programı ve diğer veritabanlarıyla karşılaştırır. Play Store'da olan biten Google'ın veritabanında olduğu için geç fark ederse diğerleri de ona göre davranır. En iyi anti-malware programları dahil. Çünkü elinde veri yok. Ama Google'a gelen raporlar belli, bu hizmeti sağlayamıyorsa düzgün işi bırakmalı. En yeni telefonları bırak, aşırı güvenlikli olduğu için tercih edilen IOS'a virüs bulaşıyor ve Apple tazminat ödemek zorunda kalıyor çünkü sunduğu hizmet bu. Gündemde olan davaların sonuçlarını ve sistemin nasıl çalıştığını, yasaların ne olduğunu araştırmanızı öneririm. Özellikle son yıllarda deli gibi tazminat ödemek zorunda kalıyorlar. Buna Kaspersky dahil.
Anladığım kadarıyla veriler Google'ın elinde olduğu için antivirüs programları da uygulamada virüs olup olmadığını algılayamıyor öyle değil mi?
Böyleyse eğer antivirüs kullanmanın hiçbir mantığı yok zaten.
Biliyorum veri sistemini, beni şaşırtan Google veritabanı da olduğu için diğerleri de ona göre davranır demendiAntivirüs uygulamaları sadece diğer veritabanlarına bakmıyor. Kendi veritabanlarını kullanıcılardan veri toplayarak yapıyor. Çoğu antivirüs uygulamalarının ücretsiz versiyonu olmasının sebebi bu. Ne kadar çok kullanıcı o kadar fazla veri girişi. Antivirüs kullanımı 10 katına çıkarsa 10 kat veri girişi artışı demek. Bu da bilgisayarlarda olduğu gibi anlık korumayı sağlamak demek. Ücretli bir mobil antivirüs iş görecektir. Onların veritabanları 7/24 güncel tutuluyor. Bilgisayarda örneğin iki antivirüs çalıştıramıyoruz çünkü birbirlerini virüs olarak görüyorlar onlar da benzer işleri yapıp çakıştığı için. Beyaz hacker ve siyah hacker olarak düşünebilirsin. İkisinin de yaptığı iş ve yöntemler aynı fakat hangi yöne gideceği farklı.
Biliyorum veri sistemini, beni şaşırtan Google veri tabanı da olduğu için diğerleri de ona göre davranır demendi