Kaspersky kullanışlı mıdır?

Gözlerini yaşartacaksınız

Bakın, öyle bir risk olmasa dahi antivirüs kullanmakta fayda var. Dosya boyutu çok büyüktür, Virustotal'e yüklemek mümkün olmayabilir. Veya çok sayıda dosya vardır, kullanıcı bir hata yaparak sadece çalıştırılabilir dosyayı taratırken enfekte olmuş bir kütüphane dosyasını gözden kaçırabilir. Böyle şeyler mümkün sanırım. @24099

Son düzenleme:

Bilinçli bir kullanıcı olmanız virüse yakalanma, saldırıya uğrama ihtimalinizi azaltır ancak yine de başka yollarla yakalanma ihtimaliniz vardır. Güvenli olmayan bir ağa bağlanmanız, başka birinin ya da arkadaşınızın USB belleğini bilgisayara takmanız veya zararlı bir siteye yönlendirilmeniz vs. muhtemeldir. Bu tür durumlarda iyi bir korumaya ihtiyaç var.

Kesinlikle bilinçli kullanıcı olmak %90 güvenlik sağlıyor.

Fakat, saldırı yöntemleri o kadar çeşitli ki artık girdiğiniz herhangi bir sitede arka plandan sisteminize zararlı dosya parçacıkları yüklenebiliyor. Ben Bitdefender Total Security kullanıyorum ve Google veya sosyal medyadaki linklerin yanına yeşil check işareti atarak sitenin bana güvenli olup olmadığını gösteriyor. Bu da daha siteye girmeden benim güvende kalmamı sağlıyor.

Bir de bazı arkadaşların benim bilgisayarımda antivirüs yok ama bana virüs bulaşmadı veya sistemimde hiç bir yavaşlık veya problem yok diyerek savunmaya geçmesi büyük yanlışlardan birisi. Günümüzün saldırganların çoğunluğunun sistemi çökertmek gibi bir derdi yok. Aksine sisteminiz daha performanslı bir şekilde çalışırsa onlar için daha faydalı. Sizin cihazınız üzerinden saldırı yapabilir, sürekli bilgileri toplayabilir ve buradaki suçlu kendisi yerine siz görünürsünüz.

O nedenle bilinçli kullanıcı + Antivirüs + yedekleme = %99,9999 güvenlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…