Kaspersky msedge.exe nedir?

erdmee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, az önce Kaspersky raporlarında dolaşırken güvenli tarama seçeneğinde msedge.exeden codeyengo diye bir siteden bir de Microsoft sitesine benzer bir siteden geçersiz sertifika hatası aldığımı gördüm ama sorun şu ki, yaklaşık 3 aydır Edge'den dosya indirmiyorum ve sadece Opera yavaş olduğu zamanlar Technopat'a bakıp çıkıyorum, böyle siteleri ilk defa duydum. Neden olabilir?

@731001 @Malware.AI @Fıratt10

Dosya Ekleri

• IMG-20240819-WA0004.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:

Merhaba eğer saat ve tarihiniz doğru ise ve bize verdiğiniz başka hiçbir yere girmeme gibi bilgilerden eminseniz uzantı ayarlarına bakın derim.ancak hem Kaspersky'den hem de var ise malwarebytedan tam tarama yapmakta fayda var.

Tam tarama yaptım iki uygulamadanda hiç bir sıkıntı çıkmadı, ama edgeyi açtığımda acaba sağ üstteki rewards sekmesinden dolayı mı bunlar çıkıyor anlamadım, internetten diğer siteye baktığımdaysa bir reklam sitesi olduğunu gördüm. Bir kaç gün önce de açtığım zaman da bu hataları vermiş.

1. ve 3. şey bir Microsoft Edge özelliğine benziyor, 3'ünün de Sertifikası artık geçersiz hale gelmiş. Edge Update'i ile ilgili olabilir. Zira Update sırasında bazı sitelere bağlanıyor otomatik olarak. Ve arka planda çalışmamasını açmadıysanız Edge sürekli arka planda çalışıyor zaten. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ve Eklentilerinizi kontrol edin Edge tarayıcısındaki, sorunlu bir eklenti varsa kaldırın. Ancak bu bir Update ile alakalı veya Edge'in bağlanmaya gerek duyduğu bir sitenin sertifikası artık etkisiz olabilir. 3'ünde de bu site virüslü dememiş, artık bu web sitesinin sertifikası geçersiz demiş, yani domain sahibi sertifikayı güncellememiş. MBAM ve Kaspersky'dan da Tam Tarama yaptığınızı söylemişsiniz. Bir sorun yok o halde, iyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…