Kaspersky nedir?

Merhabalar bu yazımda Kaspersky hakkında bilgiler vereceğim.

Öncelikle kendimin de kullanmakta bulunduğum bir güvenlik programıdır ve şuana kadar bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Peki bu Kaspersky nedir?

Kaspersky 1997 yılında Eugene Kaspersky tarafından kurulan Rusya Merkezli bir güvenlik şirketidir. Antivirüs, anti-spyware, anti-spam ve anti-intrusion (firewall benzeri bir yazılım türü) ürünlerini pazarlamaktadır.

Dünya çapında Uç Nokta Güvenlik Tüketici pazarının en büyük 3. tedarikçisi, Uç Nokta Güvenlik Kurumsal pazarının da en büyük 5. tedarikçisidir Kurumsal Uç Nokta Güvenlik pazarının Güvenlik Paketi alanında 3. sıradadır. Gartner Magic Quadrant tarafından Uç Nokta Koruma Platformlarında "Lider" olarak adlandırılmaktadır. IDC MarketScape'te "Lider" olarak adlandırılmıştır. Forrester Research, Inc tarafından Uç Nokta Güvenlik Çözümleri pazarında Liderlerden biri olarak gösterilmiştir. Kaspersky Lab bağımsız ürün testlerinde en iyi sektörel sonucu elde etmektedir: 2012'de Kaspersky Lab uç nokta ürünleri 75 test ve incelemeye katılmıştır. Kaspersky Lab bunların 42'inde 1. sırada ve testlerin %86'sında ilk üçte yer almıştır. Kaspersky Lab’ın müşteri koruma endeksi sektör ortalamasına ve önemli rakiplerine göre önemli ölçüde daha yüksektir: 2012 yılında kurumsal ürünler için 106 ve tüketici ürünleri için 99. sıradadır. Şirketin portföyünde, ABD, Rusya, AB ve Çin'de alınan 160'tan fazla patent bulunmaktadır. Vikipedi

KASPERSKY INTERNET SECURİTY

Aşağıya bıraktığım bağlantı adresi üzerinden satın alabilir veya ücretsiz deneme sürümünü indirip kullanabilirsiniz.


EUGENE KASPERSKY KİMDİR?

Eugene Kaspersky | Kaspersky


4 Ekim 1965 doğumlu Eugene Kaspersky, dünyaca tanınmış bir siber güvenlik uzmanı ve başarılı bir girişimcidir. Siber güvenlik kariyerine ise bilgisayarına bulaşan "Cascade" virüsü ile tesadüfen başlamıştır. Eugene'in şifreleme alanında aldığı özel eğitim şifrelenmiş virüsü analiz etmesine, davranışını anlamasına ve daha sonra bu virüs için bir kaldırma aracı geliştirmesine yardımcı oldu. Virüsü başarıyla kaldırdıktan sonra, Eugene'in bilgisayar teknolojisine merakı ve tutkusu daha fazla kötü amaçlı program analiz etmeye ve bunlar için temizleme modülleri geliştirmeye başlamasına neden oldu. Bu egzotik antivirüs modülleri koleksiyonu, nihayetinde Kaspersky antivirüs veri tabanının temelini oluşturacaktı. Günümüzde bu veri tabanı, siber güvenlikte en kapsamlı ve eksiksiz koleksiyonlardan biridir; sistemlere 500 milyondan fazla kötü amaçlı program tarafından virüs bulaştırılmasını tespit etmekte ve önlemekte kullanılır.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ NELERDİR?

Sistem gereksinimlerini öğrenmek için aşağıya bırakacağım bağlantı adresi üzerinden ulaşabilirsiniz


OYUN MODU

Oyun seveler içinse ayrı bir özellik bulunuyor. Kaspersky içerisinde olan bu ekstra ve özel özellik sayesinde bilgisayarlarda antivirüs kullanırken yaşanan kasma, yavaşlama ya da donma gibi problemler ortadan tamamen kalkıyor. Bu sayede bilgisayardan maksimum verimi alabiliyorsunuz. En çok da online oyun oynayan kişilerin en büyük problemi olan bu ‘kasma’ probleminin ortadan kalkması aslında oldukça güzel. Minimum CPU kullanımı ile bilgisayarınız sakin bir şekilde çalışırken siber saldırılardan da en iyi şekilde korunuyorsunuz.

Bana kalırsa parasını sonuna kadar hak eden bir koruma yazılımı. Almadan önce sistem gereksinimlerinizi kontrol ederek almanızı tavsiye ederim.
 
Özellikle bu forumda duyduğum 2 yazılımdan biridir. Diğeri de malwarebytes. Normalde defenderin dışında bişey kurmazdım bilinç bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum ancak yorumlarda o kadar gördüm ki kendisini total security versiyonunu satın aldım. Ayrıca VPN’de satın aldım şu an memnunum. Konuya gelirsek de daha çok sizin yorumlarınızı bekliyordum acaba ne demiş diye girdim ama Wikipekiadan ibaretmiş malesef. :(
 
Karantina yok. Direk siliyor. OgnitorenKs hocamın ve benim projelerimi virüs algılayıp silmişliği var. Allahtan yedeklerimiz vardı.
Karantina yok diye sallamasanız ? :) Varsayılan ayarlarda riskli gördüklerini akıllı tarama ve HEUR olarak ya karantinaya alır ya siler.
Ayarlarını kurcalarsanız zararlı tespitinde zararlıtürüne göre tespit türüne göre yapacağı işlemleri belirleyebilirsiniz.
Kod işi ile uğraşıyorsanız nasıl yapacağınızı bilirsiniz artık.
 
Anti virüs programları, emperyalist devletler gibidirler.

Örneğin ABD. Bir düşman yaratır. İki cepheyi savaştırır. Sonra burada silah ve güvenlik ihtiyacı duyunca silah satar, güvenlik götürür.
Virüslerin çoğunun anti virüs programları ile alakalı, çok çok azının korsanlık ürünü olduğunu düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı