Kaspersky Rescue Disk kesin sonuç verir mi?

Yedinci Mühür

Decapat
Kaspersky Rescue Disk'i boot edip tarattım. Bir tehdit bulmadı. Windows üzerinden de zaten hem Kaspersky Free Cloud + Malwarebytes ile taratmıştım. Bunlar yok dediğine göre yoktur, değil mi?
Ya da başka bir yol ile virüs etkin olabilir mi (modem vs.)?

Son olarak bu arama motorlarının birbirinden farklı sonuçlar göstermesinin sebebi nedir? En detaylı arama sonucu veren hangi motordur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar yok dediğine göre yoktur, değil mi?
Kaspersky ve Malwarebytes tarafından sunulan ürünlerin tarama sonuçlarına güvenebilirsiniz. Belirttiğiniz araçlar dışında, sistem içerisinde tarama yapmanıza da gerek kalmadığını düşünüyorum.
Ya da başka bir yol ile virüs etkin olabilir mi (modem vs.)?
Modeminizin donanım yazılımı, üreticisi tarafından güncel bir hâlde sağlanıyorsa (aynı şekilde donanım yazılımında bir açık bulunmuyorsa) bir sorun oluşmayacaktır. Ağınıza karşı gerçekleştirilen bir eylemde bulunulsaydı, Kaspersky Security Cloud Free'nin de direkt olarak engelleyebilmesi gerekiyordu. Çünkü ücretsiz olarak sunulan paketinde, "Ağ Saldırısı Engelleyici" tarzında bir özellik hâlihazırda bulunmaktadır.

Virüs dışındaki farklı tehditler için (kimlik avı, reklam enjekte etmek vs.) modeminizdeki ayarları gözden geçirmeniz gerekebilir. Yukarıda da bahsettiğim gibi; modeminizin donanım yazılımını güncelleyebilir, uzaktan erişim seçeneğini pasifleştirebilir ve kullanmakta olduğunuz modeminizin parolasını değiştirebilirsiniz. Ek olarak, modem güvenliği konusunda aşağıdaki konuya da göz atabilirsiniz.
Son olarak bu arama motorlarının birbirinden farklı sonuçlar göstermesinin sebebi nedir?
Hepsinin farklı olarak kullandığı yapay zeka ve makine öğrenimi tekniğinden dolayı farklı sonuçlar gösterebilirler.
En detaylı arama sonucu veren hangi motordur?
Detay konusundan kastınız tam olarak nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…