Bilgisayarımı birkaç kez yeniden başlattım ve web sayfasındaki adımları eksiksiz bir şekilde uyguladım. Ancak, normal grafik modunu kullanmaya çalıştığımda siyah ekran sorunu ile karşılaştım. Bunun üzerine, düşük grafik modunda başlatmayı tercih ettim. Fakat, taramayı başlattıktan sadece 10 dakika sonra sistem tamamen kilitlendi ve bir daha hiçbir şekilde yanıt alamadım. Tekrar tekrar boot ederek denememe rağmen gene aynı hatayı aldım bilgisayar hiçbir tepki vermedi ve işlem yapamadım.
Kullandığım USB'de herhangi bir sorun yok. Daha yeni aldım.
Rufus son sürüm kullanıyorum zaten. Bahsedilen bütün varyasyonları denedim ISO yerine DD yazmak dışında.
Kullandığım USB'de herhangi bir sorun yok. Daha yeni aldım.
Rufus son sürüm kullanıyorum zaten. Bahsedilen bütün varyasyonları denedim ISO yerine DD yazmak dışında.
Sanırım DD yamanız gerekiyor çünkü Karsperskynin sitesinde bulunan diğer yazma yolunda sadece DD seçeneği ile yazılabildiği belirtilmiş.
Önyüklenebilir bir USB sürücüsü oluşturmak için özel bir uygulama kullanabilirsiniz. Rufus veya Win32 Disk Imager'ı kullanmanızı öneririz.
Rufus, aşağıdaki modlarda görüntü yazmaya izin verir:
ISO görüntüsü (önerilir)
GG resmi Win32 Disk Imager yalnızca DD görüntülerinin yazılmasını destekler.
Sanırım DD yamanız gerekiyor çünkü Karsperskynin sitesinde bulunan diğer yazma yolunda sadece DD seçeneği ile yazılabildiği belirtilmiş.
Önyüklenebilir bir USB sürücüsü oluşturmak için özel bir uygulama kullanabilirsiniz. Rufus veya Win32 Disk Imager'ı kullanmanızı öneririz.
Rufus, aşağıdaki modlarda görüntü yazmaya izin verir:
ISO görüntüsü (önerilir)
GG resmi Win32 Disk Imager yalnızca DD görüntülerinin yazılmasını destekler.
Win32 Disk Imager dan kasıt rufus ile dd yazılamaması dd için Win32 Disk Imager programının kullanılması değil mi? çevirerek bakıyorum sayfaya da o yüzden.
Win32 Disk Imager dan kasıt rufus ile dd yazılamaması dd için Win32 Disk Imager programının kullanılması değil mi? çevirerek bakıyorum sayfaya da o yüzden.
Rufus ile hem DD hem de normal yazılabileceği,
Win32 disk imager ile sadece DD şeklinde yazılabileceği belirtilmiş.
İkinci yöntemde sadece DD yolunun destekleniyor olması bana DD nin daha tercih edilesi yöntem olduğu izlenimini verdi.
Yani Rufus ile dahi olsa DD tercihi daha iyi/sorunsuz olabilir.
Rufus ile hem DD hem de normal yazılabileceği,
Win32 disk imager ile sadece DD şeklinde yazılabileceği belirtilmiş.
İkinci yöntemde sadece DD yolunun destekleniyor olması bana DD nin daha tercih edilesi yöntem olduğu izlenimini verdi.
Yani Rufus ile dahi olsa DD tercihi daha iyi/sorunsuz olabilir.
Detayına inemem ama şunu söyleyebilirim.
Eski tip BIOS larda bootable ortamlar bakımından sorun yoktu.
UEFI tip BIOS lar daha çok özellikli, kompleks/karmaşık olduğu için her bootable ortam tam uyumlu olamayabiliyor.
DD de bu yüzden var... Bir nevi FORCE / Zorlamak / Birşeyleri atlamak gibi.
Zorlamak kelimesi işkillendirmesin. Zarar verme gibi bir durum söz konusu değil.
Detayına inemem ama şunu söyleyebilirim.
Eski tip BIOS larda bootable ortamlar bakımından sorun yoktu.
UEFI tip BIOS lar daha çok özellikli, kompleks/karmaşık olduğu için her bootable ortam tam uyumlu olamayabiliyor.
DD de bu yüzden var... Bir nevi FORCE / Zorlamak / Birşeyleri atlamak gibi.
Zorlamak kelimesi işkillendirmesin. Zarar verme gibi bir durum söz konusu değil.