Kaspersky Rescue Disk'i USB'ye kurma

ı love you

Hectopat
Ben pek BIOS gibi şeylerden anlamam. Rescue Disk'i USB'ye kuracağım. Sonra bilgisayarı USB'den nasıl boot ederim? Ve yanlış bir şey yapıp Windows'u bozma ihtimalim var mı? Bu kadar zor bir şey mi bu USB'den boot etmek ve sonra SSD'ye geçmek?

Rufus ilee Windows yazar gibi yazıyorsunuz.

USB seçiyorsunuz, ISO dosyasını seçiyorsunuz, partition'ı MBR, target'ı BIOS/UEFI seçiyorsunuz. Formatı da FAT32 yapıp yazıyorsunuz.

Uyarı gelirse Evet'i seçin, ISO mu DD mi yazalım derse ISO olarak yazın.

Bilgisayarı yeniden başlatıyorsunuz, kapatmayın çünkü fastboot açıksa Kaspersky uyarı veriyor, yeniden başlattıktan sonra logo kısmında ESC'ye basın. Boot diski olarak USB'nizi seçin, başlarken grafik arayüzü ve internet olan ile başlatın (en üstteki olması lazım, tam hatırlamıyorum.).

BIOS'tan disk değiştirmezseniz Windows'a geçmek için herhangi bir ayarlama yapmanıza gerek kalmaz, bir dahaki sefere Windows'ta başlar.

Format mı atmam gerekiyor?

Evet. HDD'den SSD'ye geçmek istiyorsan bunu yapman lazım. HDD'yi hiç çıkartma PC'den, SSD'yi tak Windows isosunu Boot et sonra kurulum esnasında HDD'yi biçimlendir ve SSD'yi seçerek kuruluma başla böylece hem SSD kullanmış hem de yedeklerin için HDD diskin olmuş olur.

İyide ne alaka ben Rescue Disk'i USB'dem boot edip açıcam sonra ise SSD'den boot ederek açıcam. Zaten SSD kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…