Kaspersky SCF vs Avast! Free

296822

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
19
Şu an Kaspersky Security Cloud Free kullanıyorum. Eskiden (2016, 2019) Avast! Kullanmışlığım vardı . Hangisi daha başarılı? Avast'ın "Ransomware Sheild" özelliği dikkatimi çekti gibi.

Sistemim

• Windows 8.1 Singe Language X64
  • AMD Athlon II X2 245 2C/2T 2.90GHz
  • 2 GB DDR2 800MHz
  • 500GB Toshiba DT01ACA050 7200RPM

Kaspersky kullanmaya devam edin. Santivirüs bile Avast'tan daha iyidir.

Windows Defender bile Avast!'ı ezer.
Kaspersky iyidir.
Kaynağın? Avast! Windows Defender'ı geçiyor olmasın?

Şahsen o sistemde ikisini de kullanmazdım.
Peki neyi kullanırdınız hocam? Neden kullanmazdınız güvenliği öncelik olarak görmemiz gerekmez mi?
Santivirüs bile Avast!'tan daha iyidir.

Peki neyi kullanırdınız hocam? Neden kullanmazdınız güvenliği öncelik olarak görmemiz gerekmez mi?
Win 8.1'in bütün kritik güvenlik güncelleştirmeleri yapılmış ve sistem üzerinde kullanılan yazılımlar güncel ise zararlının gökten inecek hali yok. Konu sahibi de zaten bilgisayar hakkında az buz bilgi sahibi birisi, tarayıcısına inen her dosyayı açmaması gerektiğinin farkında. Şahsen, Athlon işlemcili ve 2 GB belleğe sahip bir bilgisayara AV kurarak, olmayan işlem kapasitesini daha da tüketmezdim. Kuracaksam da Comodo'nun Oto-Containment özelliği yeterli olurdu

Günlük hayatta fidye korumasının normal kullanıcıların işine yarayacağını sanmıyorum, çünkü kimsenin o kadar kıymetli verisi yok. Zaten birçok kişi önemli bulduğu verileri USB bellek, telefon, sd kart, cloud servisleri gibi yerlere yedeklediğinden fidye korumasına ihtiyacı olmuyor, fidye yazılımı bulaştığında normal bir kullanıcının yapacağı ilk iş format atmak olur herhalde. Bunun daha çok kurumsal bilgisayarları ilgilendiren bir problem olduğunu düşünüyorum.

Şahsen ben olsam o sisteme Webroot kurardım. Tabii eğer Kaspersky SCF'de rahatsanız ve sorun yaşamıyorsanız onunla da devam edebilirsiniz. Privacy ve marketing konularına girmeden bunları söyleyebilirim Bilgisayarınızı dikkatli kullandığınız sürece zaten zararlı yazılımların yüzünü bile görmeyeceksiniz, dolayısıyla antivirüs yazılımlarına pek işiniz düşmeyecek. Bundan sonrası daha çok kişisel tercihinize kalmış

Defender+COMODO (Firewall) geçtim güzel gibi şu an

İfadeler: YFK
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…