Kaspersky Security Cloud Free yeterli mi?

Defender'i 7 ay boyunca kullandım sonuç ise flashtaki musallat. Exeyi durduramayıp bilgisayara format atmak zorunda bıraktı Avast bile musallat. Exeyi durdurabiliyorken Defender durduramıyor. Bizde konuşuyorsak tecrübeden konuşuyoruz beyefendi

Standart ev kullanıcısı tanımını anlamamışsınız sanırım. Musallat virüsü durduk yere bulaşmaz aklınızda bulunsun. Ofis işlemlerinde, internet işlemlerinde durduk yere bulaşacak bir virüs değil. Korsan kullanım, warez içerik, illegal içerik kullanımı gibi durumlarda farkettiyseniz zaten Kaspersky öneriyorum. Bilip bilmeden laf atmayın. Konudaki Kaspersky fanboyları yeterli sayıda zaten.

Ekleme: Defender'ı 7 aydır kullanıyorsunuz demek ki. Ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Defender kaynaklı ne bir virüs, ne bir malware sistemime bulaşmadı. Günlük olarak sistemimi açtığımda Defender tanım güncelleştirmelerini gerçekleştiriyorum, warez içerik korsan içerik kullanmıyorum. Web zafiyetleri için Microsoft Edge ile entegre çalışıyor. Web üzerinden gelebilecek zararlılara karşı SmartScreen koruması mevcut.

İnsanlar çıkıp korsan kullanmak için Defender kapatıyor, sonra neden virüs bulaşıyor efendim. Yahu kardeş gidip Kaspersky kullansan da korumayı kapatırsan virüs bu-la-şa-cak-tır. Bu kadar basit. Markalaştırmaya ne kadar meraklısınız anlamadım gitti. Korsan ile uğraşmıyorsanız, günlük güncellemelerini yapıp Defender kullanın, 2-3 haftada 1 defa da Hitman.Pro gibi veya hadi gönlünüz olsun Kaspersky gibi virüs tarama yazılımları ile tek seferlik tarama yapın. Emin olun virüs falan bulaşmaz.

Ne meraklısı varmış ülkemizde markalaştırmanın yahu. Sanki amcasının, eniştesinin, babasının şirketi Kaspersky. Ben de yeri geldiğinde Kaspersky öneriyorum, yeri geldiğinde Defender öneriyorum. Her gördüğüm "Hangi Antivirüs" konusuna koşa koşa gidip Kaspersky yazmıyorum. Kullanıcının ihtiyaçlarını analiz edip ona göre bir çözüm öneriyorum. Azıcık objektif yaklaşın olaylara.

Son düzenleme:
Musallat virüsü durduk yere bulaşmaz aklınızda bulunsun. Ofis işlemlerinde, internet işlemlerinde durduk yere bulaşacak bir virüs değil.
Yanlış şeyleri hala anlatıyorsun. Ofis ortamında da normal kullanıcılarda da kolayca bulacak bir zararlı güvenlik önlemi alınmadıysa.
Kaspersky gibi virüs tarama yazılımları ile tek seferlik tarama yapın.
Kaspersky virüs tarama aracı değildir bunu bir anlayın. AV taramak için kurulmaz korumak için kurulur.

Kullandığım korsan yazılım yok denecek kadar az zaten musallat virüsü arkadaşımın verdiği müzik flashından bulaştı korsandan falan bulaşmadı.

Ayrıca standart ev kullanıcısı sayılmam ev kullanıcısı ama montaj işleri ile uğraşıyom montaj programları pahalı olduğu için crack kullanıyordum güvenilir sitelerden arkadaşım bana Defender'in yeterli olacağını söyledi bende kullandım Defender'i deminki yazıda anlattığım gibi sadece şüpheli şeyler tespit ettiği zaman bildirim veriyor Defender. Bu kesinlikle yetersiz.

. Güvenilir sitelerden crack kullanıyorsunuz demek ki. Gerçekten güvenilirmiş. Korsanın güveniliri olmaz. Korsan zararlıdır bu kadar basit.

Gökhan, günlük komik mesaj sayısına an itibariyle ulaşmış durumda.
Size baştan anlatmak ile uğraşmayacağım zira en ufak bilgisi olmayan, doğru şekilde düşünüp tartışacak kadar büyümemiş varlıklar ile uğraşacak kadar vaktim yok. Konuyu en başından okursanız demek istediğimi anlarsınız.

Siz hangi Windows Defender sürümünü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bende bulunan ve birçok insanın da kullandığı Defender, Musallat gibi virüsleri rahatlıkla tespit edip engelliyor.

Siz de şunu anlayın, Kaspersky'ın virüs tarama aracı olmadığını biliyorum zaten. Azıcık dikkatli şekilde okusaydınız, Hitman.Pro yanında alternatif olarak önerdiğimi farkederdiniz. Hitman.Pro tarama için kullanılır, Kaspersky AV çözümüdür.
Anladığım kadarıyla da daha önce Kaspersky Virus Removal Tool kullanmamışsınız. Önerdiğiniz ürünleri iyice tanımanızı tavsiye ederim.

Bahsettiğim araç, antivirüs değil ve virüs, malware, Trojan, adware gibi zararlıları tespit etmek için kullanılabilen tek seferlik bir araç.

Konuda bana karşı cephe almış olan herkes aslında durumun farkında. Bunu yalnızca benim de söylemediğimi, zamanında Recep Baltaş'ın da ev kullanıcıları için de Defender'in yeterli dediğini bile bile hala diretiyorlar.

@357971 Siz de gelmiş, montaj için korsan ama güvenilir korsan kullanıyorum demişsiniz. Ben size korsanın her türlüsü zararlıdır diyorum, siz güvenilir korsan diyorsunuz. Bazen düşünüyorum, anlattıklarım boşa mı gidiyor diye.

Son düzenleme:
Malwaretips’de genel kanı Defender’in yeterli olduğu yönünde. Ben ise ince ayar yapıldığı sürece yeterli olabileceğini düşünüyorum. Buna rağmen, çeşitli buglara sahip olduğu için ve karşımdaki kişinin bilgisayarında koruması gereken önemli dosyaları olduğunu farz ederek işi garantiye almak amaçlı KSC öneriyorum.

Bug konusuna katılıyorum, özellikle UWP bir uygulama olması, sisteme entegre çalışmasını sağlasa da Microsoft'un söylediğinin aksine henüz UWP uygulamaları yeterince stabil değil. Buna rağmen şu ana kadar Defender'da UWP olması sebebiyle herhangi bir çökme yaşamadım. Yine de bir süre daha Defender'ın isteğe bağlı UWP veya Win32 halinde parçalanması gerektiğini düşünüyorum.

İfadeler: acv
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…