Eğer kullanıcı "güvenilir" sitelerden "güvenilir" korsan yazılım kullanmak için korumayı kapatırsa, elbette tespit yapamaz.Bakın size Defender'in neden zayıf olduğumu diyalog ile anlatıcam.
Kullanıcı: Tararama yapar mısın.
Defender: Tarama sonuçları 5 virüs buldum sileyim mi yoksa kalsın mı.
Kullanıcı: Sil.
Virüsü daha çalışmaya başlamadan bulmalı bir program tarama yaptığınızda değil,bu korona kapmış 5 kişiyi bulmakla aynı şey. Önceden önlem olmazsa çok geç olur.
crack kullanıyordum güvenilir sitelerden
Eğer kullanıcı "güvenilir" sitelerden "güvenilir" korsan yazılım kullanmak için korumayı kapatırsa, elbette tespit yapamaz.
Şahsen hiçbir durumda aktif korumayı kapatmıyorum, gayet de güzel şekilde zararlıları tespit ediyor. Sorun sizde, korumayı kapatırsanız Kaspersky'da algılamaz, Avira'da algılamaz, Bitdefender'da algılamaz. Gayet basit...
Defender tespitte Kaspersky kadar başarılı değil zaten isteyen YouTube'tan vs. araştırabilir.Bugün yaşadığım bir olay Defender'in ne kadar güçsüz olduğunu kanıtlar nitelikte. Evdeki yaklaşık 8 senelik bilgisayarın içindeki hatıra fotoğraf ve videoları almaya koyuldum. Tabii o bilgisayarı eskiden kullanıyordum ve bayağı virüs vakam vardı o zaman.Şu an o bilgisayarı babam kullanıyor. Neyse Defender'dan tarama yaptım bir şey çıkmadı. Tatmin olmayıp K.S.C indirdim. Ve tarama sonuçları bilin bakalım kaç virüs çıktı 21 virüs çıktı 9 tanesi benim yedeklerimden 12 taneside babamın kullandığı Windows'dan çıktı. Bu olay Defender'in yetersiziğini gözler önüne seriyor.
Defender tespitte Kaspersky kadar başarılı değil zaten isteyen YouTube'tan vs. araştırabilir.
Kasperksy bu soruyu çok güzel cevaplıyor: Microsoft'un işi işletim sistemi yapmak, bizim işimiz sistemleri korumak.Bizde onu anlatıyoz, Defender daha fazla bilgisayara kurulu olmasına rağmen başarısız.
Bugün yaşadığım bir olay Defender'in ne kadar güçsüz olduğunu kanıtlar nitelikte. Evdeki yaklaşık 8 senelik bilgisayarın içindeki hatıra fotoğraf ve videoları almaya koyuldum. Tabii o bilgisayarı eskiden kullanıyordum ve bayağı virüs vakam vardı o zaman.Şu an o bilgisayarı babam kullanıyor. Neyse Defender'dan tarama yaptım bir şey çıkmadı. Tatmin olmayıp K.S.C indirdim. Ve tarama sonuçları bilin bakalım kaç virüs çıktı 21 virüs çıktı 9 tanesi benim yedeklerimden 12 taneside babamın kullandığı Windows'dan çıktı. Bu olay Defender'in yetersiziğini gözler önüne seriyor.
Allah akıl fikir versin. Durup durup "acaba bugün Defender'ı nasıl yerin dibine gömsem?" Hareketlerinizden gına geldi vallahi. Konuşun durun burada, hatta bir kulüp de kurmalısınız. "Günlük Defender gömme." Adı altında. İlginç insanlarsınız.
Hayır, hala arkasında duruyorum. Standart kullanıcı için yeterlidir. Daha dün arkadaşım korsan BF4 kurdu, Kaspersky kullanıyor. Herhangi bir uyarı vermedi. Defender'in verdiği uyarı ile farkettim VT üzerinden tarama yaptığında ise Kaspersky gibi kaliteli bir markanın tespit edemediğini gördük.Bu tarz cümleleri çok duydum bir tartışmada kaybedenlerin söylediği bir söz bu. Ben bu söze"kaçış manevrası"diyorum. Biz durduk yere Defender'i kötülemiyoruz siz standart kullanıcı için yeterlidir dediniz. Halbuki yetersiz olduğu apaçık ortada. Gökhan bey bence bir tartışmada kaybedince" haklısın" demeyi öğrenmelisiniz.
Peki gerçekten virüs olmadığı ne malum? Defender'ın yanlış alarm oranının Kaspersky'den fazla olduğunu biliyor musunuz? Her crackte virüs olacak diye bir şey yok. Nasıl her crack temizdir demek yanlışsa. İnsanlar, şirketler bunlar için test yapıyor siz de gelip diyorsunuz ki "Arkadaşım korsan indirdi ama Kaspersky bulmadı".Hayır, hala arkasında duruyorum. Standart kullanıcı için yeterlidir. Daha dün arkadaşım korsan BF4 kurdu, Kaspersky kullanıyor. Herhangi bir uyarı vermedi. Defender'in verdiği uyarı ile farkettim VT üzerinden tarama yaptığında ise Kaspersky gibi kaliteli bir markanın tespit edemediğini gördük.
Antivirüsler her şeyi bulacak diye bir durum yok. Kaspersky'ın bulamadığını Microsoft bulur, onun bulamadığını Kaspersky bulur. Fanatik hale gelen sizsiniz.
Çocuk gibi sidik yarıştırıyorsunuz. Ben size Kaspersky kötü demiyorum, tercihlere kullanıma göre değişir diyorum, siz Microsoft'u kötüledikçe kötülüyorsunuz. Marka fanatiğisiniz ve bunu itiraf etmiyorsunuz. Tartışma herhangi bir sonuca bağlanmıyor zira tartışmaya girebilecek insanlar değilsiniz. Her yoruma kahkaha atan, söyleneni alaya alan insanlarsınız. Olgunlaşmanız dileğiyle.