Kaspersky sistemde Trojan.Multi.Preqw.gen virüsü tespit etti

Burakrals

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.
Driver güncellemek için bir uygulama kurduğumda benden habersiz farklı birkaç uygulama daha yüklendiğini fark ettim. Hemen Kaspersky uygulamasını kurdum ve bazı virüsler olduğunu gördüm.

Temizlemeler bitti uygulamaları kaldırdım komple ancak masaüstünde olsam dahil sürekli bildirim alıyorum ve içimde bir hoşnutsuzluk var.

Tarayıcı olarak Brave, Chrome kullanıyorum zaten birkaç yıldır da aynı.

Malwarebytes ile tarama yaptığımda sorunları çözdüm ama uyarılar devam ediyor. Başka hangi programı öneririsiniz veya bir sonraki adım nedir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_56.png
    49,4 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_55.png
    474,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:

Chrome'ye virüs bulaşmış olabilir bence format at.

Son düzenleme:
Tam tarama yaptınız mı? Tarayıcı eklentilerini kontrol edin.

Format at, kökünden çöz.

Format son çare diyen yazarlara katılmıyorum. Format ilk çare olmalı, ve kesin çözüm sağlıyor. Bir virüs sisteme yerleştikten sonra onu AV'ler ile temizlemen de bir şeyi çözmez. Çoktan sisteme sızıp yapacağını yapmıştır zaten. Hatta belki de AV tespit bile edemeyebilir. Çünkü virüsler sisteme bir kere eriştiğinde kendilerini çok iyi bir şekilde gizleyebiliyorlar.

AV'ler şu konuda işe yarıyor elbette, dışarıdan sisteme girecek virüsleri engelliyor. Bu açıdan kullanışlılar, ama virüs sisteme bir kere girdikten sonra her şey çok geç olabilir ve bu durumu AV ile çözebilmen zor. Tarama yapıp tamamen temizlesen bile bir çok bilgin hacker'ın eline çoktan geçtiği için, tekrardan sisteme kolay bir şekilde sızma ihtimali de var.

O sebeple, format ilk ve kesin çare olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…