Çözüldü Kaspersky sistemi yorar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elxoe

Hectopat
Şu an Avast kullanıyorum arkadaşlarım ve bu forumdakiler Kaspersky kullanmamı önerdi sorun şu ki sistemim biraz kötü.
Sistemimi yorar mı?

Çözüm
@Elxoe, Kaspersky Security Cloud Free çok fazla kaynak kullanımında bulunmuyor. Eğer ücretsiz olarak Avast kullanıcısıysan, Kaspersky'ın ücretsiz olan paketini kullanmanı öneririm. Bulut tabanlı bir yapısı olduğu için sistemini fazla yormayacaktır. Aşağıdaki rehbere de göz atabilirsin. Rehber içerisinde aslında Kaspersky'ın çoğu sistemde rahat bir şekilde çalışabileceğini göstermeye çalıştım.
Kaspersky'ın fazla kaynak kullanımında bulunduğunu iddia eden bazı kaynaklar bulunuyor. Fakat yalan haber yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Kendi blog sayfalarında bu konu hakkında bir açıklamaları bulunuyor.
İstisnasız her antivirüs programı az ya da çok sistemi yorar.
Gerekli Windows güncellemelerini yapıp, ne indirdiğinize ve ne açtığınıza dikkat ettikten sonra bence antivirüs programlarına gerek yok.

Özellikle sisteminiz için konuşuyorum: Gerekli Windows güncellemelerini yapın, ne indirdiğinize ve ne açtığınıza dikkat edin; güvenmediğiniz dosyaları açmadan önce VirusTotal sitesinde taratın. Windows Defender etkin olsun. Antivirüs kullanmanıza gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Defender ve Avast göre daha az kaynak tüketir ve güvenlik konusunda iyidir.
Taramaları sadece sistem boştayken yapar. Varsayılan olarak 30.000-70.000 MB arası bellek tüketiyor.
Alternatif olarak ücretli olanlardan Norton 360 ya da Kaspersky IS öneririm.

Her antivirüs programı az çok sistemi yorabilir. Bana windowsun koruması yetiyor sana da yetecektir sadece ne indirdiğine dikkat et saçma sapan siteler yerine Güvenilir sitelerden indirirsen bişey olmaz.

Kullandığım bilgisayar ortak bir bilgisayar ailemdeki herkes kullanıyor ne indiriyorlar bilmiyorum zaten son zamanlar fazla kasmaya başlamıştı virüs olduğundan şüphelendim ondan sordum.

Antivirüs yazılımları arkaplanda sizin açtığınız her dosyayı, klasörü tarar. Bu ücretli yazılımlarda daha optimize olduğu için hissedilmeyebilir. Sisteminiz eğer orta düzeyde ve SSD disk var ise pek hissetmezsiniz.

Oyun oynarken, Kaspersky'i kapatıyorum. Çıkınca, tekrar açıyorum. Sorun olmuyor. Normal kullanımı da abartı değil bence.

@Elxoe, Kaspersky Security Cloud Free çok fazla kaynak kullanımında bulunmuyor. Eğer ücretsiz olarak Avast kullanıcısıysan, Kaspersky'ın ücretsiz olan paketini kullanmanı öneririm. Bulut tabanlı bir yapısı olduğu için sistemini fazla yormayacaktır. Aşağıdaki rehbere de göz atabilirsin. Rehber içerisinde aslında Kaspersky'ın çoğu sistemde rahat bir şekilde çalışabileceğini göstermeye çalıştım.
Kaspersky'ın fazla kaynak kullanımında bulunduğunu iddia eden bazı kaynaklar bulunuyor. Fakat yalan haber yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Kendi blog sayfalarında bu konu hakkında bir açıklamaları bulunuyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…