Çözüldü Kaspersky System 32'yi tararken işlenmeyen dosya diyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CHRİS W4LKER

Decapat
Arkadaşlar ben Kaspersky ile her System 32'yi tarattığımda, raporlarda şöyle bir şey çıkıyor.

Burada appdatanın içinde bir yeri gösteriyor ama ben System 32'yi oradan taratmıyorum. C/Windows/System32 bu yolla gidip taratıyorum. Ama bu çok alakasız bir yerin içinde işlenemeyen dosya olduğunu söylüyor. Nesne yoluna gidiyorum. Orada System32'nin işlenemediğini söylüyor. Ama o klasörün içinde System 32 yok, sadece "SysWOW64" var.

Bu neden böyle oluyor olabilir? @Dutchman @Linux Kaymak

Çözüm
VirtualStore olarak belirtilen dizin, yönetici izinleri ile çalışmayan fakat standart kullanıcı izinlerinde çalışmasına rağmen tüm işlevlerini kullanması için sanal dizinde yürütülen programların bulunduğu yerdir. Normalde "Program Files" klasörünün bulunması gerekir, daha önce System32 klasörünün bu konumda bulunduğu durumlarla pek sık karşılaşmadım.

Muhtemelen kullandığınız eski nesil bir yazılım, uyumluluk sorunu sebebiyle istediği verileri System32'den çekemiyor, sistem de güvenlik katmanından ötürü VirtualStore yaratıp System32 verilerini buraya aktarıyor ve yazılım ilgili verileri buradan çekiyor. Bir nevi sanal System32 ile çalışması gibi düşün.

Kaspersky'ın neden orayı taradığına gelince, System32'den alınan çeşitli bileşenler bir Symbolic Link (sembolik kısayol) aracılığıyla VirtualStore dizini içerisinde gösterilmiş olabilir. Bu sebeple Kaspersky, ne zaman System32 içerisini taramaya çalışsa, ilgili dizindeki symbolic link'e denk geliyor ve bu bağlantı onu VirtualStore dizinine atıyor. Bu dizinde de System32 klasörü olmadığı için (kullandığınız ilgili programı kaldırdıysanız) hata veriyor. Normal System32 taramasında, tarama sonucu 0 dosya ile bitmiyorsa sorun yok.
Sağolun hocam. Hayır, sonuç 0 dosya ile bitmiyor baya tarıyor. 4 dakika içerisin de falan taradı.
Sorun yok o halde, diskin okuma kapasitesine ve IOPS değerine göre bu süre değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…