Kaspersky taraması aşırı derecede yavaş

WukuWukong

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Kaspersky ile tarama yapıyorum. Saniyede 5 dosya falan tarıyor, SSD kullanıyorum. SSD sağlığını kontrol ettim "la bu ne" diyerek. 1,5 yıl+ kullanım ve 16 TB veri işlemeyle %98'e düşmüş sağlığı ve performans %100 düzeyinde. "yaklaşık 10 saat kaldı" diyor. Anlamadım neden böyle, nasıl böyle? USB ile DVD bağladık iş yerinde istemedim ama bir şeyde diyemedim, ondan sonra da bir tarama yapayım dedim ve sonuç şu an böyle. Eskidende tarama yapardım asla böyle olmazdı.

Eğer ilk defa tarama yapıyorsan daha uzun olacaktır. Ancak tahmin edilen süre doğru ise bir sıkıntı var. 10 yıllık SSD ile ilk taramam 1,30 saat kadar sürmüştü.

Eğer ilk defa tarama yapıyorsan daha uzun olacaktır. Ancak tahmin edilen süre doğru ise bir sıkıntı var. 10 yıllık SSD ile ilk taramam 1,30 saat kadar sürmüştü.
Hocam normalde 1-1.30 saat sürerdi.
Dandik SSD ile bile 1 saat sürdüğünü hatırlamıyorum. Taramanın bu denli uzamasına neden olan başka bir sorun vardır muhtemelen.
Bilgisayar genel olarak şuan yavaş. Görev yöneticisinden örnek vereyim: Mesela görev yöneticisinde sekme değiştirirken geç geliyor. İşlemler-Performans arasında geçiş yapıyorum mesela böyle. Her şey yavaşladı.
Valla ben Kaspersky ile tarama yaptım 1 saat 40 dakikka sürdü bende de SSD var.
Bendede o civarda bazen daha kısa sürüyordu normalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…