Kaspersky Truva uyarısı

MaeBae

Hectopat
Daha fazla  
Selam herkese, olay biraz önce yaşandı ve açıkcası tedirgin oldum. Kaspersky antivirüs kullanıyorum. Twitch'de yayın izlerken birden antivirüs'ümde fotoğrafda görüldüğü gibi bildirimler gelmeye başladı ve nedenini anlayamadım. Herhangi bir indirme yapmıyordum sadece dediğim gibi yayın izliyordum. İndirme engellendi fakat bu durum beni yine de tedirgin etti. Sizce sebebi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    49 KB · Görüntüleme: 126
İzlediğiniz bir videodan virüs bulaşmaya çalışıyor ya da Kaspersky virüs olarak algılıyor. Tarayıcıların çalışma mantığı izlemeye çalıştığınız videoyu önbelleğe indirir ve öyle izletir size o yüzden aslında indirme yapıyorsunuz.

Bende de birkaç ay önce teknogenetik'in sitesine girerken Kaspersky truva hatası vermişti. Arkasından birkaç kez denediğimde Kaspersky yine aynı hatayı verdi. O gün bu gündür o siteye girmiyorum. Arkada başka pencere açık mıydı?

Hayır değildi, özellikle bildirimler geldikten sonra yine baktım ve herhangi bir sekme açık değildi.

Hayır değildi, özellikle bildirimler geldikten sonra yine baktım ve herhangi bir sekme açık değildi.
Yüksek ihtimalle virüs ile bir alakası yok, biraz inceledim hata raporunu. Büyük ihtimal Google verileri önbelleğe kaydetmeye çalışıyor, Kaspersky virüs diyor. Sanırım Kaspersky Total Security kullanıyorsunuz. Biraz agresiftir.

Hayır Total Security kullanmıyorum direkt Kaspersky Anti-Virüs kullanıyorum. Yani umarım dediğiniz gibidir çünkü Trojan'ın internet üzerindeki şöhretini hepimiz biliyoruz :)

Heur olarak tespit etmiş gerçek ise ileride düzeltimezse bu sorun tekrar karşınıza çıkacaktır. Sadece bir videoda olduysa onunla ilgili olabilir. Girdiğiniz site ile ilgili eklenti kullanıyorsanız bu da etkiler.
Komut açmaya çalışmış o yüzden engellemiş. Zararlı da olabilir zararsız da. AV olmasa bulaşmış olacaktı :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı