Kaspersky ve Malwarebytes taramasından sonra hala virüs kalmış mıdır?

Gorkemm.jk

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, PC üzerinden bir setup dosyası açtım açmadan önce Defender'ya da Kaspersky hiçbir uyarı vermedi. Zaten tıkladıktan sonra görev çubuğunda bir şey gözüküp yok oldu yani açılmadığını düşünüyorum. Bundan sonra tedirgin oldum. Kaspersky ve Malwarebytes üzerinden taramalar yaptım. Kaspersky hiçbir şey bulmazken Malwarebytes 7 tane tehdit gösterdi ve karantinaya alındı. Ardından tekrar tarama yaptığımda bir şey çıkmadı. İçimde hala kötü bir his var kesin emin olmak için bir şey yapabilir miyim bir fikriniz var mıdır acaba? Teşekkürler.

Ne tür bir tehdit bulduğuna bağlı olarak format atıp temiz kurulum yapabilirsiniz.

Tam hatırlamıyorum ama Torrent.lnk gibi şeyler yazıyordu bir de utorrnet bilgisayarımdan kaldırılmış tarama sonrası.
Kesin bir şey söyleyemem fakat sisteme temiz kurulum yapmaktan bir şey kaybetmeyecekseniz temiz bir kurulum yapmanızı öneririm.

Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur, çünkü virüslerin tespiti ve kaldırılması karmaşık bir süreçtir. Ancak, Kaspersky ve Malwarebytes gibi iki güçlü antivirüs programı tarafından yapılan taramalar, bilgisayarınızdaki çoğu virüsü tespit etme ve kaldırma olasılığını önemli ölçüde artıracaktır.
Kaspersky ve Malwarebytes taramasından sonra hala virüs kalmış olabileceğinin bazı belirtileri şunlardır:
  • Bilgisayarınız yavaş çalışıyor veya garip davranıyor.
  • Bilgisayarınızda bilinmeyen veya şüpheli programlar veya dosyalar görüyorsunuz.
  • Bilgisayarınız açılışta veya kapanışında beklenmedik hata mesajları veriyor.
  • İnternette gezinirken veya dosya indirirken beklenmedik sorunlar yaşıyorsunuz.
Bu belirtileri görüyorsanız, bilgisayarınızı yeniden taramak veya bir veri kurtarma uzmanına danışmak isteyebilirsiniz.
Virüs taraması yapmanın bazı ek ipuçları şunlardır:
  • Tam tarama yapmak için yeterli zaman ayırın. Tam bir tarama, bilgisayarınızın tüm dosyalarını ve klasörlerini tarayabilir, bu nedenle biraz zaman alabilir.
  • Güncel antivirüs yazılımı kullanın. Antivirüs yazılımınızın en son güncellemelerini her zaman indirin ve yükleyin.
  • Bilgisayarınızı güvende tutun. Bilgisayarınızı virüslere karşı korumak için güvenli bir web tarayıcısı kullanın, şüpheli dosyalara tıklamaktan kaçının ve güçlü bir parola kullanın.
Özetle, Kaspersky ve Malwarebytes taramasından sonra hala virüs kalmış olma olasılığı düşüktür. Ancak, bilgisayarınızda virüs olup olmadığından emin olmak için yukarıdaki belirtileri kontrol etmek ve ek virüs taramaları yapmak isteyebilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim bahsettiğiniz belirtileri hiç yaşamadım bu biraz içime su serpti tekrar tekrar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…