Kaspersky vs ESET vs Bitdefender

Hangisini kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    34
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bu 3 firmanın hangisinin güvenlik yazılımları daha başarılıdır?
Sadece bilgisayarı koruma anlamında değil, az kaynak tüketimi gibi birçok kriter üzerinden değerlendirme istiyorum.

Dizüstü bilgisayarımda Kaspersky Security Protection - Free kullanıyorum ve bana fazlasıyla yetiyor. Diğer ücretsiz rakiplerine göre daha fazla özelliği bulunmasından ve bulut koruması olduğundan dolayı sistem kaynakları üzerinde az bir etkisi bulunuyor.

Kaspersky'ın laboratuvar testlerinden yüksek skor almasının yanında veritabanlarını güncel tutmalarıyla benim nazarımda rakiplerinin biraz daha ilerisinde olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Amacınıza ve yaptıklarınıza göre değişir. Misal ben oyun-iş-ofis için kullanıyorum, Defender yeterli oluyor. Ek yazılıma ihtiyaç duymuyorum. Kritik verilerim vs. yok. Microsoft Security Essentials gibi bir faciadan sonra çok ders çıkarıldı güvenlik konusunda. Windows 10 kullanıyorsanız içiniz rahat olsun.

Diğerlerini Bitdefender hariç kullanmadım, bilmiyorum. Ama Kaspersky'ın daha güvenilir olacağını biliyorum. Bitdefender kullanırken az kalsın bilgisayar elimden gidiyordu. Bilgisayara virüs bulaşmış ve ben Bitdefender'la tarattığımda temiz çıkıyordu. Bu yüzden hemen format atmaya götürdüm öyle kurtardım ve Kaspersky'ı kullanmayı tercih ettim ve 5-6 yıldır kullanıyorum. Ama tercih size kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky ile Bitdefender arasında fark yok gibi bir şey. İkisi de çok kaliteli. Hangisini isterseniz onu kullanabilirsiniz.

ESET de özellikle son yıllarda iyice geliştirdi kendini. Bir Kaspersky ya da Bitdefender olmasa da gayet iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı