Kaspersky'ı ilk defa denemek

Envfedaisi

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana Donanım

İşlemci: İntel Core İ7-6700 CPU, 3,4 GHz
Ram: 16,3GB
Disk: HDD 1 TB
İşletim Sist. : Windows 10, 64 bit
Ekran Kartı: AMD Radeon R7 200 Series(Görüntü Belleği:4GB)
Monitör: 1920 x 1080, 59,750 Hz. (60'da oluyor)

Yardımcı Donanım:
Mouse: Everest SM-353B Usb
Klavye: NUO KYT-790(Lanetli klavye asla önermem)
Hoparlör: Kerasus markası modelini bilmiyorum.(çok ucuz ve kulaklık hissiyatı veriyor öneririm.)
Yarım saat öncesine kadar Windows Defender'ın virüs ve tehdit korumasını açıp bir inceleyim dedim. Her zamanki gibi çok da etkili olmayan bir kötü olabilecek yazılım buldu. (PUA:Win:speeding-up-my-PC) adında hayır yok zaten gittim direkt Kaspersky indirdim ve tarama yaptım. 6 tane random atılmış gibi klasörlere konmuş JavaScript reklam dosyası buldu(ancak bilgisayarı açarken veya kullanırken hiçbir reklam almıyorum) ve bir türlü kapatamadığım ve alta alamadığım küçük bir ekran "bilgisayarı temizle ve yedin başlat","bilgisayarı yeniden başlatmadan temizlemeye çalış" diye iki seçenek çıktı, yeniden başlatmadan temizlemeye çalış dedim 5dakikalık onay seçtim. Şimdi ise 2-3 kez bu ekran yeniden gelip duruyor ve hep yeniden başlatma diyorum ve 5dkyi seçiyorum ancak bir türlü gitmiyor. Ne yapmalıyım? Ne yapmamalıyım? Ayrıca malum herkesin kullandığı casus yazılımlı o MC launcherini(yazmak yasak) kullanıyorum ve JavaScript dosyalarının nedeninin bu olduğunu düşünüyorum yine de temizlemeli miyim?

Şimdi ise 2-3 kez bu ekran yeniden gelip duruyor ve hep yeniden başlatma diyorum ve 5dkyi seçiyorum ancak bir türlü gitmiyor

Yeniden başlat seçeneğine tıklarsan bilgisayar belleği de dahil olmak üzere tüm sistem dosyalarını tarıyor, virüs varsa temizliyor ve yeniden başlatmayla arka planda virüs artığı kalmaksızın başlatıyor bilgisayarı, bunda tedirgin olunacak bir durum yok. İçin daha da rahat etmediyse kasperskya ek olarak Malwarebytes ile de tam tarama yapabilirsin

Ayrıca malum herkesin kullandığı casus yazılımlı o MC launcherini(yazmak yasak) kullanıyorum ve JavaScript dosyalarının nedeninin bu olduğunu düşünüyorum yine de temizlemeli miyim?

O Launcher'i ben de kullanıyorum. İndirdiğiniz yer önemli dağıtıcı Launcher'in içine zararlı yerleştirmiş olabilir. Çok geçmeden tam tarama yapıp yeniden başlatın.

Yeniden başlatmak yerine kapatınca açtığımda bunları çözer mi? Ayrıca bilgisayarda ne gibi değişiklikler olur, mesela şu programı engeller şu programı siler gibi..

Yeniden başlatmak yerine kapatınca açtığımda bunları çözer mi?

Kapatıp açtığınızda da aynı şey oluyor. Ha tarama bittikten sonra kendiniz yeniden başlatmışsınız ha Kaspersky sorun o değil yeter ki program virüsleri sildikten sonra yapın bunu.

Ayrıca bilgisayarda ne gibi değişiklikler olur, mesela şu programı engeller şu programı siler gibi.

Virüslü yazılım varsa ortadan kaldırır. Bunu da olay günlüğünden inceleyebilirsiniz. İlla Minecraft Launcher'ini kullanacağım diyorsanız da beyaz listeye alın karışmaz o dosyaya.

İlla Minecraft Launcher'ini kullanacağım diyorsanız da beyaz listeye alın karışmaz o dosyaya.
Ben onu kendi sitesinden indirdim ve taa 2021 yazından beri hiç güncellemedim, beyaz listeye almamı önerir misiniz ve bu yeniden başlatınca veya kapat-aç yapınca bu dosyaları kaldırmasını kapatmanın bir yolu var mı?

Bu yeniden başlatınca veya kapat-aç yapınca bu dosyaları kaldırmasını kapatmanın bir yolu var mı?

Beyaz listeye almak. Bu sayede yaptığınız herhangi taramada istediğiniz bu dosyalara karışılmayacak.

Beyaz listeye almak. Bu sayede yaptığınız herhangi taramada istediğiniz bu dosyalara k
TL'nin nasıl bir dosya ismi var? Yani hangi dosyayı beyaz listeye almalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…