Arkadaşlar merhaba. Kaspersky var bilgisayarda, ben bunu görev yöneticisinden kapatmak istiyorum RAM vs yemesin diye fakat erişim engellendi diyor ve kapanmıyor. Bunu kapatmanın bir yolu var mıdır?
Güvenlik ayarlarından devre dışı bırakmayı denedin mi? Win 10 ise arama kısmına Güvenlik yaz, çıkan kısımdan virüs ve tehdit koruması altından kapatabilirsin.
Arkadaşlar şimdi Windows Defender 200 MB RAM yiyor ya, ben bunu oyun oynarken yememesini istiyorum, nasıl yaparım? Ama sonra yeniden açacağım. Sadece oyun esnasında.
Antivirüs yazılımları görev yöneticisinden kapansaydı zaten durum sıkıntı
Kaspersky normalde boşta çok RAM yemez. Arka planda çalışan bir tarama veya güncelleme var mı diye kontrol et. Eğer yoksa ayarlardan dosya antivirüsü kısmına gelip yüksek düzeyde ise ortaya çek.
Yine de sorun çözülmezse kaldırıp geri kurabilirsiniz. Devre dışı bırakmanızı güvenlik açısından pek tavsiye etmem.
AV'ler Görev Yöneticisi'nden kapatılmaz. Eğer kapatılabilseydi bir zararlının yapması gereken tek şey Görev Yöneticisi'nden AV'ye ait olan işlemi öldürmek olurdu. Görev Çubuğu'ndan Kaspersky'ı kapatabilirsiniz.