Katı modelleme için dizüstü bilgisayar tavsiyeleri

5harf

Kilopat
Şu an 81BT0020TX <-- bu bilgisayarı kullanıyorum.

Sorun şu ki bu özelliklere sahip bir bilgisayar bana yetmez oldu(Malum Windows 10 güncellemeleri, Katı modelleme ve animasyon programları vb.)kaldırmakta çok sıkıntı çekiyor bu gariban bilgisayar. Bu kadar sıkıntı çekeceğini düşünmemiştim ama sağolsun Windows yetkilileri bana zor yoldan Öğretti her şeyini bu sistemin.

Aklımda şu sıralar yeni bir sistem alsam mı diye bir düşünce geçiyor. Sorularım şöyle;

1)FreeDOS sistem alıp Üstüne Win 7 ULT. O.S. kursam ne kadar mantıklı sizce? Şahsen daha az sistem gücü tüketeceğini düşünüyorum. Çünkü masaüstü bilgisayarım nispeten eski olmasına rağmen Windows 7 ile gayet stabil şu anda. Tamam dizüstü ve masaüstü bir değil ama yanlış düşünmediğimi sanıyorum.

2)Katı modelleme(Solidworks)tarzı programları kaldırabilecek bir dizüstü sistem sizce nasıl olmalı?

3)Bütçem bu bilgisayarı satarsam(yaklaşık 3000 civarı düşünüyorum ki satılsın)+üstüne 1000 ekleyebilirim yani 4000 TL civarı bir bütçem olur 2. soruya uygun bir sistem varsa önerilerinizi beklerim.

4)Sistem alabileceğim bildiğiniz güvenilir bir site, mağaza var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir cihaza Windows 7 kurmak biraz saçma gibi. Çünkü Windows 7 için destek kesilmek üzere. Bütün firmalar destek kesmek için uğraşıyor ve zaten Windows 7 kan kaybediyor. Windows 8 veya 8.1'e geçin. Böylece güncelleme desteği ve stabil bir sisteme sahip olursunuz. Güncelleme dediğim donanım güncellemesi. Ayrıca 4000 Tl'ye bu programları açan dizüstü zor bulursun gibime geliyor. 2. ele bakabilirsin.

Gerçi haklısınız biraz baktım da 4500 liralık bir sisteme bile Radeon 530 koyan bir marka var çok şükür. Gördükçe sorguluyorum neden diye. İkinci el kısmına gelirsek çok şans işi bence. Bende de o şans olsa zaten... Neyse biraz daha bakınayım dolar artmadan bir şeyler bulursam belki bir ihtimal alırım.

Ha bu arada workstationlar gördüm 1-2 tane 5000 tl gibi fiyata onlar nasıl olur acaba? Yazın birikim yapabilirsem bütçem artar çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…