Katılım bankasından kredi çekmek mantıklı mı?

tarık0634

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar, 04 koduyla işten çıkartıldım. İhbar ve kıdem tazminatı ile toplam 230.000TL tazminat alacağım. Firma 12 ayda ödeyebileceğini söyledi. Mahkeme yoluyla 2-3 sene vakit kaybetmemek adına da mecburen kabul ettim. Araba alacağım için de bana nakit para lazım, olabildiğince az altın bozdurmak istiyorum.

Şu anki düşüncem kredi çekmek, araba kredisi çekersem 180.000TL nakit alıp 12 ayda toplam 230.000TL civarı ödemem gerekiyor.

Katılım bankasından kredi çekmem için tavsiye aldım, Katılımevim üzerinden hesaplama yapınca 200.000TL finans alıp 20-24 ay taksitle toplam 217.000TL ödeme yapacağımı görüyorum. Sorum burada aslında, nasıl bu kadar düşük faiz alabiliyorum, bu finans ücreti bana çektiğim an mı veriliyor yoksa 20-24 ay içinde herhangi bir zamanda mı veriliyor? İlgili katılım bankasının kârı nedir? Mantıklı bir iş mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
“Faiz” yerine “satış kârı” alıyorlar. Bana kalırsa arabaya yatırım yapılmamalı. Bir sürü masrafı çıkıyor. Mtvsi, vizesi ve kaskosu, duran arabaya çarpıyorlar her ay; oradan da cepten yiyor(Kaskoya ödetince aracın değeri düşüyor hem de kasko ücreti artıyor).

Eski bankacıyım, sana şu kadar anlatayım . Türkiye gibi bir ülkede faiz oranları belliyken , 200bin liraya 24 ayda %8.5 toplam faiz işleteceğim gel benden al diyorsa gerçekten, orada nasıl bir çakallık-dolandırıcılık-tokatçılık var ciddi olarak araştırmanı tavsiye ederim .

En başta şikayetvar.com yorumlarını okuyarak başlayabilirsin .

Geç cevabım için kusura bakmayın lütfen.

Yatırım amaçlı değil ihtiyaç amaçlı alacağım zaten. 300-350 bandında alacağım 2005-2010 model arabadan herhangi bir artış beklentim yok ve masrafının çıkacağını da biliyorum. Kasko da yaptırmayacağım zaten. Mtv vize sigorta ve yakıt masrafım olacak düzenli, kapalı garajım var. Sadece olursa arızalar için arada ekstra masrafım olur.

Bana da hiç mantıklı gelmiyordu. Ufak bir araştırmayla bana verilecek toplam paranın random bir tarihte olacağı bilgisini aldım. 24 aylık bir vadeye giriştiysem 1-24 ay içinde vadedilen miktar verilecekti. Ben 24 ay boyunca taksit ödeyecektim ama 24 ayda herhangi bir anda verilecekti bana ödeme yani. Aşırı saçma. Hiçbir mantıklı tarafı yok. Dipnot olarak belirtelim, yatırım tavsiyesi değildir.

Hahahaha olaya bak ya.

Kredi sana kazım ama sen önden taksitini yani faizini peşin öde(bankalar önce faizini alır taksitlerden, en son anapara borcunu ödersin taksit planına bir göz at) parayı sana şansa bağlı olarak 24. ay da verebiliriz ve bu esnada Türkiye gibi yüksek enflasyon ülkesinde paran da pul olacak ama biz bugünkü değerden faiz kazanmış olacağız demek bunun adı. Üstüne bir de sana yaptığı gibi parayı vermediği kişilerdeki paraları tutup altın-dolar-borsa-faiz türevlerinde işletip üstüne bir de oradan para kazanacaklar. Kumarhaneciliği, İslami bankacılıkla birleştirmenin adı katılım bankacılığı olmuş vay be. Allah kimseyi bu sahtekar kurumlarda maaş almak-ev geçindirmek için çalışmak zorunda bıraktırmasın. İnsanın şerefini ve haysiyetini törpülüyor maalesef.

Bu tip önden ödemenin mantığını Sovyet Rusya'sı da yaptı fakat arada çok büyük bir fark var.

Trabant diye bir araba üretiliyordu doğu Almanya'da, Sovyet güdümündeydi o zamanlar. Sıraya giriyordun, sıra sana gelince ödemeye başlıyordun 5. yılın sonunda arabanı alıyordun. Ama aldığın araba sıfır araba oluyordu. Heh o zaman sıfır alaba alacaksan, ödemenin bittiği yılın modeliyse o zaman mantıklı. Katılım Evim-Arabam sistemleri de eğer böyle değilse onlar da büyük tokatçılıktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…