Katiplik için F klavye mi yoksa Q klavye mi?

ahmetdemir72

Centipat
Daha fazla  
Katiplik için klavye sınavına hazırlanmayı düşünüyorum ve F klavye sanırım daha uygun ama F klavyeyi birkaç kere telefonda çok ama çok az kullanmak dışında hiç kullanmadım hem bilgisayarda hem de telefonda hep Q klavye kullandım peki benim gibi hemen hemen hiç F klavye kullanmayan biri ne kadar sürede bu klavyeye alışır? Çok zaman alır mi? Çünkü F klavye hızlı yazmak için daha uygun ama işte alışkın olmadigim için normalde Q klavyeye çalışsam belki birkaç hafta mi alacak ama alışkın olmadigim F klavyeye çalışmak bana ne kadar zaman kaybettirir?

F klavye tabii ki daha iyi ama ilk önce çok alıştırma yapman ve kullanman lazım mümkünse bir daha Q klavye kullanma.

Alışman biraz uzun sürebilir ama bu süre senin elinde yani ne kadar kullanırsan ve alıştırma yaparsan o kadar geliştirirsin. ayrıca bu oyunu öneririm çok katkısı olur sana ZType – Type to Shoot

Her iki klavyeyle de sınava girebiliyorsun da F klavyeye alışmanı tavsiye ederim. Q klavye düzeni, önceden daktilo tuşları birbirine yapışmaması için ayarlanmış bir klavye düzeni. Hızlı yazanların çoğunluğu F klavyeden yazıyor çünkü Türkçe uyumlu klavye ve en çok kullanılan harfler, hemen elinin dibinde oluyor. Hepsi birbirine yakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…