Katiplik mesleği nasıldır?

Burhanmiracım

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, KPSS ön lisans türünden 81,75 aldım ama bölümüm posta hizmetleri olduğu için atanamadım. F klavye konusunda da hızlı olduğumu düşünüyorum. Ama meslek hakkında merak ettiğim konular var.

Diyelim ki işe girdim sabahtan akşama kadar PC başında yazı mı yazacağım? Yoksa günde 2-3 saat yazı mı yazacağım? Hep PC başında oturmak zorunlu mu? Biliyorum masabaşı iş insanların çoğu tarafından rahat gösteriliyor ama ben sabahtan akşama kadar PC'de oturup omurga sorunları yaşayıp boyun fıtığı olmak istemiyorum. Onun için başvurmadan önce size danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bildiğim kadarıyla başka bir şeyden sorumlu olmadıkları için mesai bitene kadar bilgisayar başındalar. Bu meslek böyle, masa başı. Maaşın günün de yatar, ulaşım sorun olmaz. Daha hareketli meslekler istiyorsan farklı alanlara yönel.

Mahkeme olduğu zaman standart olarak katiplik yaparsınız. Çalışacağınız yere göre haftada ortalama 2-3 ya da daha fazla olabilir mahkemeler. Mahkemeye hiç çıkmayan var mı bilmiyorum ama. Onun dışında da yine o mahkemelerin kağıt işlerini ve veri kayıtlarını halledersiniz. Kabaca iş tanımı bu. İsmine bakıldığında çok masa başı gibi görünse de ondan çok daha fazla bilgisayar başında oturma gerektiren işler var. Mesela bir bankacıya ya da gişe memuruna göre çok daha az zorunlu şekilde oturursunuz.

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…