Hocam yaşınız kaç? Mesleğiniz nedir? Devlet memurluğunu can sıkıntısına nasıl bırakayım? Başka memuriyete başvursam öncekini niye bıraktın diyecekler hadi özele geçsem iş garantim yok sabah 8 akşam 5 hafta sonu tatil bayram seyran vs. tatil bir sürü olanaktan feragat edeceğim niye yapayım? Evliyim sorumluluklarım var aileme bakmak zorundayım ve geçimimi idame etmek zorundayım iş ne kadar kötüde olsa mecburen geliyorum ayaklarım ters gidiyor ama geliyorum anlayabiliyor musun? 30 belki 40 sene boyunca bu şekilde işe gelmek güzel bir şey mi? Sevdiğim bir işe mutlu bir şekilde gitsem daha iyi değil mi? Hayat kalitem artmaz mı? Hacize çıkıyorum muhatap olduğum kişiler borçlu yanımda gelenler alacaklı yani herkes bir taraf herkes gergin ki gittiğimde kimle karşılaşacağım belli değil can güvenliğim mi var mal güvenliğim mi var? Sen eline bir dosya al bir vatandaşın ya da iş yerinin kapısına git ben icra müdürlüğünden geliyorum de bir o muameleyi gör önce. Evet asgari ücretten fazla alıyorum ama ikramiyem yok, mesaim yok, yol param yok, yemek param yok gömlek vs. tarzı giyinmen lazım kıyafet param yok ama girdik işte bir kere. Her şey para değil ama sorumluluklar bizi bazen mecburi işlere itiyor 5 sene oldu sana ben ilk işe başladığım günkü fotoğrafımı atayım bir de bugün selfie çekip atayım bu kadar mı fark eder diceksin. Vücut yorgunluğu bir şekilde dinlendiğinde geçer ama kafa yorgunluğu öyle olmuyor. Belkide arkadaşın elinde seçme şansı vardır diye açık açık anlatıyorum işin içindeyim şöyle oluyor böyle oluyor diyorum sen çıkmışsın işleyişini bilmediğin içinde bulunmadığım bir ortam hakkında abartmayın her yer öyledir her yer böyledir diyorsun arkadaşın seçimi bu meslek yönünde olduğunda beni hatırlayıp uyarmıştı beni der belki ama sen seçme şansı varken ona bilmediğin bir işi sevdirmeye çalıştığın için bir ömür bu vebali taşırsın haberin olsun. Bu arada neden bırakmıyorsun diyorsun ya 5 senedir hala DGS, KPSS, unvan değişikliği tüm sınavlara giriyorum deniyorum yani ama öyle pat diye olmuyor iyi sosyaller hocam seçme şansınız varken siz işinizi seçin yoksa iş sizi seçmeye başladığında yapacak birşeyiniz kalmıyor.
Eki Görüntüle 2205871
Mesajımda burada dursun unutmazsam ve mesleğimi değiştirmeyi başarabilirsem tekrar güncellerim.