Kavarili sistem önerisi ( AMD A10-7850K Kaveri APU )

Canali

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ve sayın Ali ve Recep abi. Ben 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Şuanda 3 yıllık casper(reklam olmaz umarım ki aldığıma pişmanım :)) dizüstü ile yazıyorum. Bu sene yaz sonunda sizin incelediğiniz 27inç AOC mat IPS panelli monitörü ve ps3 500gb alıp birine dizüstümü birine ps3'ü takıp kullanmaktı niyetim fakat kaveri incelemenizden sonra aklıma yıllardır yapmak istediğim şey geldi: Bilgisayar toplamak.

Daha önce yine casper(malesef yine) masaüstü bilgisayar kullanıyordum tabii ki o zaman küçüktük ve öyle parça değiştir falan meseleleri yoktu bilgisayar 2001-2002de alınmaydı. Ben bu kaveriyi görünce acaba bilgisayar mı toplasam diye düşündüm ve sizlere danışmak istedim. Kaveri performans olarak beklentilerimi çok çok karşılamakta. Zaten masaüstü sistem olacağı için harici ekran kartı da bir seçenek olarak hep önümde durmakta olacak.

AMD a-10 7850k APU 'yu kullanarak :
1.si maddi durum gözeterek yani olabildiğince uygun fiyatlı nasıl bir sistem toplayabiliriz?
2.si çok da maddi düşünmeyerek ssdli ve 1 adet harddiskli sağlam bir sistem önerisi yapabilir misiniz(su soğutma)?

Bu sistemlerin ikisinde de harici ekran kartı olmayacak. Ve Mümkünse 45 litre motosiklet çantasına koyulabilecek büyüklükteki bir kasada bu sistemi toplayabilmek. Bu toplama sistemini pek bilmediğim için soruyorum hangi anakart hangi ram v.s. uyumlu mu uyumsuz mu. Uzun süredir sizi takip etmekteyim teknoseyir ve technopat ailesini aynı gün keşfettim gerçekten internete girer girmek baktığım ilk iki site sizsiniz. Forum olması ise harikulade olmuş bu açıdan. Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi;

500 TL işlemci
135 TL anakart
235 TL bellek
150 TL Kasa
150 TL HDD

Toplamda 1200 TL civarına geliyor.

Diğer sistem tercihlerin için buraya bakabilirsin:

Masaüstü Sistem Tavsiyeleri - Şubat 2014 » Technopat

Çok yakında bir tane kaveri sistem inceleyeceğiz. Bir tane de APU sistem toplayacağız yine, bir önceki nesilden. Takipte ol.

Yorum geç ama bomba gibi geldi sürekli bakıp duruyordum acaba yorum var mı diye:) Teşekkürler. Takipteyim. Sdd sıvı soğutma filan ıvırı zıvırı 2000tlye zehir gibi bir PC toplayacağım gibi duruyor. Bir de AMD bu Kaveri küçük kasalar için sunuyormuş diye duydum biraz araştırma yapınca. Para çantasına kurmuşlar Kaveri sistemi. Bana da küçük tekno küp gibi bir kasa lazım zaten. Şu anki bilgisayarımla lol benzeri Guardians of Middle Earth oyunu bile kasarak çalışıyor. Vallahi rezillik.

Kaveri'yi Covery diye neden düzelttiğinizi anlamadım Recep Baltaş Kaveri diye kullanıyor doğrusu hangisi?

Yorum geç ama bomba gibi geldi sürekli bakıp duruyordum acaba yorum var mı diye:) Teşekkürler. Takipteyim sdd sıvı soğutma filan ıvırı zıvırı 2000tlye zehir gibi bir pc toplayacağım gibi duruyor. Bir de amd bu kaveriyi küçük kasalar için sunuyormuş diye duydum biraz araştırma yapınca. Para çantasına kurmuşlar kaveri sistemi bana da küçük teknoküp gibi bir kasa lazım zaten. Şuanki bilgisayarımla lol benzeri Guardians of Middle Earth oyunu bile kasarak çalışıyor vallahi rezillik.
Kardeşim, benim sana tavsiyem; lol den söz ettiğin için söylüyorum. MMO oynuyorsan daha iyi bir işlemci senin için daha iyi olacaktır. Çok iyi bir ekran kartı değil ama iyi bir işlemci lazım. Zira bilirim, kötü bir PC de MMO ve MMORPG'nin ne kadar sıkıcı ve sinir bozucu olduğunu.

Kardeşim, benim sana tavsiyem; lol den söz ettiğin için söylüyorum. MMO oynuyorsan daha iyi bir işlemci senin için daha iyi olacaktır. Çok iyi bir ekran kartı değil ama iyi bir işlemci lazım. Zira bilirim, kötü bir PC de MMO ve MMORPG'nin ne kadar sıkıcı ve sinir bozucu olduğunu.

Lol bir MMORPG değil bir MOBA türüdür. Gerçi Lol'ün grafikleri rezil olduğu için oynarsın her türlü ama Dota olsa çok fark ediyor grafik.

Guardians of Middle Earth oyunu bu arkadaşlar lol ve benzeri şekilde oynanıyor. Grafikleri çok daha iyi ve orta dünya konulu zaten anlaşılacağı üzere. Ben de oynamaya çok heveslendim fakat bir türlü oynayamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi;

500 TL işlemci
135 TL anakart
235 TL bellek
150 TL Kasa
150 TL HDD

Toplamda 1200 TL civarına geliyor.

Diğer sistem tercihlerin için buraya bakabilirsin:

Masaüstü Sistem Tavsiyeleri - Şubat 2014 » Technopat

Çok yakında bir tane kaveri sistem inceleyeceğiz. Bir tane de APU sistem toplayacağız yine, bir önceki nesilden. Takipte ol.
Merakla bekliyorum abi aynı konuyu bende açmıştım. İşlemci soğutucusu olarak THERMALTAKENIC C4 düşünüyorum. :)

Lol bir MMORPG değil bir MOBA türüdür. Gerçi Lol'ün grafikleri rezil olduğu için oynarsın her türlü ama Dota olsa çok fark ediyor grafik.
Lol ve MMO dan kastım online oyun olması. Online oyunlar çok iyi ekran kartları istemez. Grafik olarak ağır değildir. Zira ne kadar geniş alana hitap ederse o kadar para kazanır (Bf4 gibi multiplayer seçeneği olan oyunlar bunun dışında tabi.) İyi bir işlemcide istemez fakat şu var; online oyunlarda sizden başka bir çok oyuncu var. İşlemci ek olarak bunların harita üzerindeki koordinatlarını hesapladığı için fazladan yük biner. Yani oyun iyi bir işlemci istemese de online oyun oynadığımız zaman işlemcimiz güçlü olmak zorunda. Aksi taktirde, kasılmalar yaşarsınız bunu da kimse istemez kanımca.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı