Kavga edemiyorum

Kavga etmek tabii ki de kötü ama önemli olan kavgacı bir varlığa karşı kendini savunabilmek.
Ülkede her olayda sadece bizim yapacaklarımızdan dolayı kavgadan kurtulamıyoruz ya da sokakta iki "keko" tiplere denk gelince müdüre söyleyemiyorsunuz. Kendinizi savunmayı öğrenmek iyi bir şey fakat dediğim gibi durduk yere ben bunu döverim falan demek, kavga çıkarmak yanlış şeyler. Bu konuda katılıyorum.

Bu ezber değil olması gereken bir şey. Dediğiniz gibi dövüş sporu eğitimi alınabilir. Ancak dediğiniz şey saçma. Kavga et mi deseydik?

Şikayet edince gereken yapılmıyor. Anca uyarı.
O saldırırken benim ne yapmamı bekliyorsun hocam? Şiddeti destekleyen bir cümlem mi var?

O zaman resmi şikayette bulunacan? Bunu düşünmüş olmam gerekiyor. Ayrıca okul yeterli önlem almıyor diye okulu da şikayet edebilirsin.

Şikayet edebileceğin yerler;
-Okul Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
-Emniyet Müdürlüğü / Polis
-Savcılık

Bende bunu anlamıyorum gençken hepsi çok rasyonel hareketler yaptılarda bir de öğüt veriyorlar kavga etme diye çok garip geldi.

Kardeşim en azından bir kursa falan yazıl kendini savunmayı öğren. Yarın ileride ailen çocukların falan olur kendini ve aileninde biraz korumayı öğrenmelisin. Ailen ile kötü duruma düşersen karşı tarafa kavga kötü bir şey etmeyin deme fırsatın olmayabilir.

@920408, hocam zaten kendi adıma konuşursam böyle şeylerin büyüyünce gereksiz olduğunu anladığım için ve pişman olduğum için söylüyorum. Yani bir kişi hata yapınca diğer kişi de hata mı yapsın?

Bende bunu anlamıyorum gençken hepsi çok rasyonel hareketler yaptılarda bir de öğüt veriyorlar kavga etme diye çok garip geldi.
2 adet kavgadan açtığım dava var ve etme diye öğüt veriyorum evet. "Kavga etme" dediğimiz için biz mi suçlu çıkıyoruz şuan ben mi yanlış anladım

Ben kendimi yanlış ifade ettim diye resmen linç yedim...
Ben neden dövüşmek isteyeyim ki? Karşı tarafa karşı tepki koyamıyorum demek istiyorum.

Bu ezber değil olması gereken bir şey. Dediğiniz gibi dövüş sporu eğitimi alınabilir. Ancak dediğiniz şey saçma. Kavga et mi deseydik?

Hocam kavga etmenin kötü bir şey olduğunu bilmeyen yoktur zaten. Her zaman bu tarz konularda kavgadan kaç deniliyor. Bazen maalesef kaçamıyorsunuz. Köşeye sıkıştığınızda kendinizi savunabilmek büyük bir marifettir. En azından vuruşlardan kaçınabilmek bile vücutta oluşacak tahribatı büyük oranda engelleyecektir.

Önceki mesajda biraz agresif yapmışım. Amacım kırıcı olmak değildi. Kusura bakmayın.

2 adet kavgadan açtığım dava var ve etme diye öğüt veriyorum evet. "Kavga etme" dediğimiz için biz mi suçlu çıkıyoruz şuan ben mi yanlış anladım
Hocam 2 saat araba sürseler dünya kadar adamla kavga edecek pozisyona geliyorsun. Sanırım Norveç'te yaşıyor arkadaşlar.

Ben kendimi yanlış ifade ettim diye resmen linç yedim...
Ben neden dövüşmek isteyeyim ki? Karşı tarafa karşı tepki koyamıyorum demek istiyorum.
Hocam dediğimiz gibi kendinizi savunmayı öğrenin bu ileride de her yerde işinize yarar. Bana göre bir kişinin kendini savunmasını da bilmesi gerekiyor, sadece örnek veriyormuşuz gibi düşün linç yedim diye düşünme. Kendini savunmayı bileceksin ama şuan ki tavrından bir şey kaybetmeyeceksin yani kavgadan gene kaçman gerekiyor(gerekli olmadıkça).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…