Kavgadan dolayı dava edilir mi?

jeulve

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben dün bir kavgaya karıştım, bu kişi eskiden arkadaşım olan birisiydi aramızda bazı mevzular olmuştu ve ben konuşmayı kesmiştim. Dün beni aradı ve bize söz verdi düzgünce konuşacağına dair ve bunun ses kayıtları vesairede var geldiğinde ise ben düzgünce konuşmaya çalışırken bana bir anda saldırdı. Bende kendimi savunma ve olayın şoku ile bayağı hırpaladım o kişi onun ilk saldırdığına dair kanıtımız var. Çünkü bir arkadaşım inanmayıp kenara telefonu koyup video çekmişti bana bir şey olmadı ama galiba karşımdaki biraz kötüydü ailesi de hukukçu olduğu için aslında biraz endişeliyim. Hukukçu kardeşlerim veya bu konulardan anlayanlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Ben dün bir kavgaya karıştım, bu kişi eskiden arkadaşım olan birisiydi aramızda bazı mevzular olmuştu ve ben konuşmayı kesmiştim. Dün beni aradı ve bize söz verdi düzgünce konuşacağına dair ve bunun ses kayıtları vesairede var geldiğinde ise ben düzgünce konuşmaya çalışırken bana bir anda saldırdı. Bende kendimi savunma ve olayın şoku ile bayağı hırpaladım o kişi onun ilk saldırdığına dair kanıtımız var. Çünkü bir arkadaşım inanmayıp kenara telefonu koyup video çekmişti bana bir şey olmadı ama galiba karşımdaki biraz kötüydü ailesi de hukukçu olduğu için aslında biraz endişeliyim. Hukukçu kardeşlerim veya bu konulardan anlayanlar yardımcı olursa sevinirim.

İzinsiz alınan ses kaydı kayıt olarak kullanılmıyor diye biliyorum.
Ailesi hukukçuysa dava ederse sizin de "kaliteli" bir hukukçu bulmanız lazım :D

Hukukçu değilim, anladığım kadarıyla karşı taraf sana haksız yere saldırdıysa senin saldırın meşru müdafaa'ya girebilir. Mesela sen küfür veya farklı bir tahrik edici eylem veya söylemde bulunmadıysan haklı çıkabilirsin.

Hiçbirşey olmaz diye düşünüyorum çünkü karşı taraf size yalan söyleyip bildiginiz pusu kurup üzerine ilk saldıran kişi olmuş tam tersi karşı taraf suçludur

Evet izinsizler kullanılmıyor ama olay büyümez diye sanıyorum

Hukukçu değilim, anladığım kadarıyla karşı taraf sana haksız yere saldırdıysa senin saldırın meşru müdafaa'ya girebilir. Mesela sen küfür veya farklı bir tahrik edici eylem veya söylemde bulunmadıysan haklı çıkabilirsin.

Hayır hiçbir eylemde bulunmadım zaten videoda da saygı çerçevesinde konuştuğum duyuluyor.

Sadece video izinsiz onun dışında ses kayıtları WhatsApp üzerinden gönderildi zaten etrafımda da ilk saldıranın o olduğuna dair görenler var.

Hayır hiçbir eylemde bulunmadım zaten videoda da saygı çerçevesinde konuştuğum duyuluyor.

Sadece video izinsiz onun dışında ses kayıtları WhatsApp üzerinden gönderildi zaten etrafımda da ilk saldıranın o olduğuna dair görenler var.
İzinsiz video kaydını boşverin ozaman şahit gösterin yeter. (Bence)

Daha önce trafik kavgasından dolayı mahkemeye verilmiştim. Avukat falan tutmadım. %100 suçlu olmama rağmen hatta olay sırasında belediye otobüsü camını kırmış olmama rağmen (camın bedeli benden istemiş ancak ödemeyi mahkemede red etmiştim. Bir araba parasını cam parası olarak istediler.) mahkemedeki konuşmam ve tavırlarımdan dolayı hakim beni cezasız şekilde salmıştı. Sadece 5 yıl içinde suç işlememe, eğer işlenirse bunun cezasınında onun üzerine ekleneceği şartını koymuştu.

Kafanıza takmayın bence.

İzinsiz video kaydını boş verin o zaman şahit gösterin yeter. (bence)

Daha önce trafik kavgasından dolayı mahkemeye verilmiştim. Avukat falan tutmadım. %100 suçlu olmama rağmen hatta olay sırasında belediye otobüsü camını kırmış olmama rağmen (camın bedeli benden istemiş ancak ödemeyi mahkemede red etmiştim. Bir araba parasını cam parası olarak istediler.) Mahkemedeki konuşmam ve tavırlarımdan dolayı hakim beni cezasız şekilde salmıştı. Sadece 5 yıl içinde suç işlememe, eğer işlenirse bunun cezasınında onun üzerine ekleneceği şartını koymuştu.

Kafanıza takmayın bence.

Sadece ufak bir şüphe düşüyor içime.

Telefon ses kayıtları delil niteliğinde kullanılmıyor diye biliyorum. onun dışında bence davalık bir şey olmaz karşındaki cocuk kolpa atmış. düzgün konuşçam diyip sana saldırmış hani bir şey olursa ona olur ama böyle bir olay dava ile ilerlemez yani bence rahat ol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı