Kavgam kitabını okulda okumak yasak mı?

FramedBenz

Centipat
Daha fazla  
9. sınıf öğrencisiyim. Ders çalışma olayı için biraz erken sınıfı geçmem yeterli diye düşünüyorum. Bu yüzden boş zamanlarımda kitap okuyorum. Babamın kitap kolisini incelerken 2007'de yasaklanan Hitler'in Kavgam kitabına rastladım ve ilgimi çekti. Biraz okudum, yaklaşık bir 50 sayfa filan fakat bunu okulda da devam ettirmek istiyorum çünkü çok boş zamanım oluyor. Bu kitabı okumam D bir sakınca var mı? Yasak mı? Hoca el koyar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulda siyasi içerik olan kitap okumak, siyaset konuşmak falan yasak zaten. Büyük ihtimalle o kategorinin içerisine giriyordur. Gene de hocana sorman doğru olur.

Ben de Erdoğan'ın Adil Dünya kitabını almıştım. Yazık oldu, okuyamayacağım. Okursun sorun yaratmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kavgam teorik olarak yasak değildir, LAKİN;
Kavgam kitabı, Hitlercilik ve Neo-Nazi gruplar tarafından yükseltilen ve ideolojik kavram yüklenen bir eser.
Üzerinde gamalı haç resmi var ise bu, okulda siyasi ve/veya ideolojik resim, poster, yazı, bildiri, kitap, broşür, ses kayıtı, bayrak ve türevi bulundurmaktan dolayı yönetmelikte başınıza iş aşabilecek bir durumdur.
Okulda kavgam okuyun, okulda kimsenin umurunda olmaz ama hocaların gözüne gözüne sokarsan, her an elinde dolandırırsan, sürekli elinde gezdirirsen, her yerde kitaptan bahsedersen garanti veremem.

9. sınıf öğrencisiyim. Ders çalışma olayı için biraz erken sınıfı geçmem yeterli diye düşünüyorum. Bu yüzden boş zamanlarımda kitap okuyorum. Babamın kitap kolisini incelerken 2007'de yasaklanan Hitler'in kavgam kitabına rastladım ve ilgimi çekti. Biraz okudum, yaklaşık bir 50 sayfa filan fakat bunu okulda da devam ettirmek istiyorum çünkü çok boş zamanım oluyor. Bu kitabı okumam D bir sakınca var mı? Yasak mı? Hoca el koyar mı?

Ben kitap okuma günlerinde götürüyorum edebiyat hocası bir şey demedi 11. sınıfa gidiyorum bir şey olacağınıda zannetmiyorum.

Okulda siyasi kitap okumak yasak mıymış🤔. Ben birçok kez nazi tarihini anlatan kitap okumuştum hocaların görmesine rağmen. Sanmıyorum çok karışacaklarını. Ama böyle tilt sayılabilecek bir öğretmen veya müdür yardımcısı vb. varken riske atmamak adına onun gözünde okumayın derim. Geri kalan zamanlarda tenefüslerde vb. okursunuz ya.

@erdemst17, ö) Zararlı, bölücü, yıkıcı, siyasi ve ideolojik amaçlı faaliyetlere katılmamaları, bunlarla ilgili amblem, afiş, rozet, yayın ve benzerlerini taşımamaları ve bulundurmamaları,
@Silinen üye, yönetmelikte yazan bu. Uygularlar mı uygulamazlar mı orasını bilemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı