Sabır diliyorum sizlere, çok kötü bir durum. Ben de benzerini yaşadım ve bir nebze dahi olsun sizi anlayabiliyorum. Bu çocuğun annesi-babası için inanılmaz bir travma. "Bir insanı öldürmek, bir aileyi öldürmektir." denilmiş. İnsanın her seferinde unutmaya çalıştığında eskisinden daha derin ve daha kuvvetli şekilde hatırlayacağı nadir olaylardan birisi.
Birkaç gün önce iki polisin 80 küsur yaşında adama şiddet uygulaması sonucunda yaşlı adamın vefat etmesini anımsayalım. Artık okullarda nasıl bir eğitim veriliyorsa anlayamıyorum! İlber Ortaylı ve Celal Şengör aylar önce "Bir süre sonra iğne bile yapamayacak doktorlar türeyecektir." demişlerdi. Şimdi daha derin şekilde anladım o sözü.
Yakın zamanda yaşanılan tren kazasını anımsayın. İhmal etmek hata değil, KASITLI OLARAK SUÇ İŞLEMEKTİR.
Niye bu kadar kin ve öfke sahibi bu insanlar? Neden görevlerini doğru yapmıyorlar? Polislik ruhtur, doktorluk meslekten öte görevdir! İnşallah masum bir bedeni daha toprağa vermeyiz. O son mezar fotoğrafı beni çok kötü yaptı. Çocuğun annesinin-babasının ne düşündüğünü, ne yaşadığını hayal bile edemiyorum. İğrenç ötesi bir durum.
Bu sadece ceza verilerek çözülecek bir durum değil. Doğru eğitim verilsin! Eğitim bitince sıra denetime geçilsin. Doğru ve düzenli denetim yapılsın! Şu masum bebeğin hiçbir suçu yoktu.
Bu insanlar hata yapmıyor, kasıtlı olarak suç işliyor, suç. Serbest bırakılmak yerine ceza almaları gerekli. Daha kaç kişinin canına kast edeceğiz? Bitsin artık şu sorumsuzluk.
Geriye ağlatmaktan başka bir şey bırakmıyorlar.