Ben teknede çalışıyorum ve limanda yanımızdaki teknedeki çalışan kayıp bir Apple Watch 5 bulmuş. 1 hafta 10 gün kadar sahibine ulaşmaya çalıştı fakat ulaşamadı. Kendisi kullanmayacağı için bana satabilceğini söyledi. Sıfırı 3500TL kadar olan saati bana 1000TL'ye verebileceğini söyledi. Şimdi sorularım bunlar;
1) Kayıp ürün olduğu için kullanmaya başladıktan sonra sıkıntı çıkar mı?
2) Garantisi varsa garantisinden faydalanabilir miyim?
3) Sizce ne yapmalıyım?
1- Tabii ki olabilir. Kaybeden kişi bunu bildirirse yasal olarak sorun yaşayabilirsiniz. Cihaz bilgileri kayıtlı sonuçta.
2- Cihaz size ait olmadığından ve faturasına sahip olmadığınız için yararlanamazsınız.
3- Uzak durmanızı öneririm.
Ben teknede çalışıyorum ve limanda yanımızdaki teknedeki çalışan kayıp bir Apple Watch 5 bulmuş. 1 hafta 10 gün kadar sahibine ulaşmaya çalıştı fakat ulaşamadı. Kendisi kullanmayacağı için bana satabilceğini söyledi. Sıfırı 3500TL kadar olan saati bana 1000TL'ye verebileceğini söyledi. Şimdi sorularım bunlar;
1) kayıp ürün olduğu için kullanmaya başladıktan sonra sıkıntı çıkar mı?
2) garantisi varsa garantisinden faydalanabilir miyim?
3) sizce ne yapmalıyım?
1- Tabii ki olabilir. Kaybeden kişi bunu bildirirse yasal olarak sorun yaşayabilirsiniz. Cihaz bilgileri kayıtlı sonuçta.
2- Cihaz size ait olmadığından ve faturasına sahip olmadığınız için yararlanamazsınız.
3- Uzak durmanızı öneririm.
Gitmez. Hesaptan çıkış yapmak için hesap bilgilerine erişiminiz olması lazım.
Sahibine ulaşamadıysanız bulunduğunuz bölgede polis merkezine bırakabilirsiniz.