Kayıp İstanbulkart nereden çıkartılır?

• Konuyu başlatan 377154
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 11.371

377154

Kilopat
Makaleler
2
İyi günler. Bu cumartesi dışarıda arkadaşlarla takılırken fark etmeden kartı cebimden düşürmüşüm. Yürüdüğüm yollara tekrar baktım fakat yoktu. Kartı tekrar çıkaracağım fakat merak ettiğim bazı şeyler var. Kartı mobil uygulamadan çıkardığımız zaman kargoyla mı geliyor yoksa belli yerlerden kartı temin mi ediyoruz? Ayrıca karta daha yeni abonman yüklemiştim. O yansın istemiyorum. İçerisindeki abonman iptal olmadan tekrar yeni bir kart almanın yolu var mıdır? Varsa nasıl?

Insanlara her kayıp kart konusunda qr kod onerip durmayın.

Kartı kişiselleştirmis olmanız gerekiyor. Özel kart kullanmiyorsaniz bile avantajı var sonuçta. Kartınızı başkasının kullanması usulsüz kullanimdir. Cezası var.
Arayip kayıp bildirimi yapıp yenisini cikartirsiniz.

Insanlara her kayıp kart konusunda qr kod onerip durmayın.

Kartı kişiselleştirmis olmanız gerekiyor. Özel kart kullanmiyorsaniz bile avantajı var sonuçta. Kartınızı başkasının kullanması usulsüz kullanimdir. Cezası var.
Arayip kayıp bildirimi yapıp yenisini cikartirsiniz.
Kartı kişiselleştirmeden kastınızı anlayamadım. İnternetten biraz bakındığımda resmi bayramlarda ücretsiz olarak kullanabilmek ve kartın kaybolması halinde bakiyenin koruma altına alınması için olduğu yazıyor. Bu özellik olmadan yeni kart çıkartamıyor muyuz?

Öğrenci vb. kartlar zaten kişiye özel. Kime ait olduğu belli. Kişiselleştirme olayı da o ama amacı milletin kullanmaması. Metrobüste elle millete elindeki onlarca kartı basıp 2 durak ötede iade alanlar almasın diye, birileri kaybedince adını verdiği an hangi kartın kaybolduğu anlaşılsın diye var.

Özel kartın varsa kayıp olduğunu söylemeden yenisini alamazsın. Kişiselleştirilmemiş normal kart ise gider bakkaldan alırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı